ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΜΠΕΚΙΑΡΗ-ΜΠΙΣΔΑ
Η Μπεκιάρη Ολγα Μπίσδας Γιώργος παρουσιάζει την επάρκεια παιδείας, που απαιτείται για την σύνταξη ενός εκπαιδευτικού προγράμματος κατάρτισης και ανόρθωσης της επιχειρηματικής κοινότητας της Κορινθίας:
1. Από το βιογραφικό της προκύπτει η δυνατότητα θεσμικής συμβολής της στην επιχειρηματική παιδεία.
2. Στο κείμενο, (παρακάτω σε φωτογραφία), που παραθέτει, αποδεικνύει ένα λειτουργικό τρόπο σκέψης απέναντι σε μικρολογίες, απέναντι στο καταφύγιο της δημαγωγίας με μόνο στόχο την πρόσβαση στις θέσεις διαχείρισης.
3. Με την ευθεία προσθήκη μέρους κειμένου του Μιχάλη Χαραλαμπίδη διακινεί την ιδέα ενός αναγεννητικού πολεοδομικού, πολιτισμικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος που από την σύνθεση των μερών του και την ολότητά του θα αποτελεί την στέρεη αναπτυξιολογική πρόταση και ορίζοντα. (Γρηγόρης Κλαδούχος)
----------------------------------------------------------
Όλγα-Ροζμαρί Μπεκιάρη-Μπίσδα Υποψήφια για το ΔΣ του Επιμελητηρίου Κορινθίας με τον συνδυασμό "Μαζί ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ" του Παναγιώτη Πιτσάκη στον Τομέα Υπηρεσιών!
Η Όλγα-Ροζμαρί Μπεκιάρη-Μπίσδα είναι εκπαιδευτικός με πτυχία στην Ελληνική & Γαλλική, και Ισπανική Φιλολογία από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών διδακτικής ξένων γλωσσών ΕΑΠ. Είναι πιστοποιημένη καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας με εξειδίκευση στη βρεφική διγλωσσία και παιδαγωγός ειδικής αγωγής & διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, με επιπλέον σπουδές στη Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας.
Ως οραματίστρια και ιδρύτρια των πρώτων Συμπεριληπτικών Πρότυπων ΚΔΑΠ Νομού Κορινθίας έχει συμβάλλει στην ενίσχυση της συμπερίληψης και της εκπαίδευσης παιδιών με αναπηρίες.
Είναι ιδιοκτήτρια και Διευθύντρια Σπουδών σε Πρότυπα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, αλγοριθμικής Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Πληροφορικής "ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ" και Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης "ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ ΑFTER SCHOOL", Κορίνθου και Λουτρακίου συνδυάζοντας τις πιο σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους για τα παιδιά μας. Η όρεξη και το όραμά της για μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση την οδήγησαν στη δημιουργία και διεύθυνση των ΚΔΑΠ Αμπάριζα, με στόχο την ενδυνάμωση και ενσωμάτωση των παιδιών όλων των ικανοτήτων.
Η Όλγα-Ροζμαρί Μπεκιάρη-Μπίσδα είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού "Η Ευρωπαϊκή Συμπερίληψη," πρωτοστατώντας στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την αναπηρία στην Ελλάδα.
Με την πλούσια εμπειρία, τις διακρίσεις και το πάθος της για την εκπαίδευση, αποτελεί μια δυναμική παρουσία για το ΔΣ του Επιμελητηρίου Κορινθίας!
Θιασώτης της δια βίου εκπαίδευσης φοιτά στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Δια-τμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: “Φροντίδα και Υποστήριξη παίδων και εφήβων με ειδικές ανάγκες υγείας στην Κοινότητα”
Εκλαμβάνει το επιχειρείν ως ευεργετείν και στις επιχειρήσεις με κοινωνικό πρόσημο τις οποίες έχει οραματιστεί και ιδρύσει απασχολούνται πολλοί νέοι άνθρωποι.
------------------------------------------------------------
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΟΥ
NON E POCA COSA AVERE I SECOLI DALLA TUA PARTE (FILIPPO VIOLI CALABRIA 2005)
Το ζήτημα της σχέσης των πολιτιστικών αγαθών με την όμορφη ή άσχημη σκηνογραφία που την περιβάλλει, που αυξάνει ή μειώνει την έλξη τους, την ικανότητά τους να δημιουργούν οικονομίες, παρουσιάζεται διαφορετικά στην ύπαιθρο. Εκεί η πολεοδομία μπορεί να δράσει σε μικροπολεοδομικό επίπεδο τόσο προληπτικά, βελτιωτικά, όσο και χειρουργικά, απελευθερωτικά.
Να μείνουμε στο παράδειγμα της Αρχαίας Κορίνθου.
Το παραβάν της ασκήμιας, της ύβρεως έχει προχωρήσει πολύ και χρειάζονται δραστικές παρεμβάσεις.
Το συμβολικό, το πολιτιστικό, επομένως το οικονομικό κεφάλαιο της Κορίνθου είναι πολύ μεγάλο για να παραμένει μουτζουρωμένο, κακοποιημένο και αδρανές.
Μπορεί ο κλασσικός αθηναϊκός ηγεμονισμός να συγκρούσθηκε με την κλασσική Κόρινθο, η αρχική βάρβαρη Ρώμη να την ισοπέδωσε και να την λήστεψε όπως την Καρχηδόνα, όμως η Κόρινθος, η ιστορική Κορινθία μπορεί να επισυρέψει στην παγκόσμια οικονομία με την αυθεντική της αισθητική και εικόνα.
Η περιοχή αυτή από το Αρχαίο λιμάνι του Λεχαίου, τα Ισθμια, τον Ισθμό, την Νεμέα, την αρχαία Κόρινθο την Ακροκόρινθο απαιτεί μια άλλη αντίληψη για την προστασία και αξιοποίηση του πολιτιστικού της πλούτου.
Τοδυναμικό έλξης αυτού του πολιτιστικού κεφαλαίου είναι πολύ υψηλό και μπορεί να φτάσει σε υψηλά επίπεδα τουριστικής ζήτησης. Η αφαίρεση του παραβάν της ασχήμιας, ένας νέος σχεδιασμός και θεώρηση της Κορινθίας ως τόπο τουριστικού προορισμού αποτελούν τις αφετηρίες μιας μεγάλης ηθικής, διανοητικής πρώτα και σχεδιαστικής ακολούθως στροφής.
Μια οινοθήκη των αυτόχθονων ποικιλιών του Αγιωργήτικου και του Μοσχοφίλερου στον Ακροκόρινθο, μπορεί να αποτελεί ψηφίδα ενός νέου αναπτυξιακού μωσαϊκού στα πλαίσια ενός πρωτότυπου παγκοσμίως αρχαιολογικού, γεωργικού πάρκου, όπως πρότεινα δεκαετίες πριν.
Ο Ακροκόρινθος είναι το μεγαλύτερο πολιτιστικό εργοστάσιο της Κορινθίας, όπως το Κάστρο της Γραμβούσας στο Καστέλι Κισσάμου.
Μια οινοθήκη σε αυτά τα κάστρα θα συντόμευε την συνάντηση των ανθρώπων με τον ουρανό διαμέσου των γεύσεων του κρασιού.
Μια άλλη ψηφίδα του μωσαϊκού αφορά το λιμάνι, την παραλία του σημερινού οικισμού της Κορίνθου.
Δεν μπορεί στην θσλασσοκράτειρα Κόρινθο, στην Συνεδριούπολη των Ελλήνων, να μην ελλιμενίζεται μια Κορινθιακή Τριήρης.
Ποτέ όμως η σύγχρονη Κόρινθος μη Κόρινθος δεν θα βρει μια δυναμική σχέση με την οικονομία όσο η αρχιτεκτονική της εικόνα θα περιορίζεται σε ένα και μοναδικό κορινθιακό κιονόκρανο, όπως τόνισα στη δεύτερη νομίζω χρονικά ομιλία μου σε αυτή την ιστορική πόλη.
Η νέα ανάπτυξη της Κορίνθου είναι συνώνυμη της ανάκτησης της Κορινθιακής αρχιτεκτονικής της φυσιογνωμίας.
Μιχάλης Χαραλαμπίδης
Σελίδες 38, 39 από το βιβλίο του Αναστήλωση Ο τουρισμός ως Πολιτιστική Οικονομία.