ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΑΞΙΟΝ ΛΟΓΟΥ (ΕΚΠΟΜΠΗ 2η 4/10/2024) Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΑΛΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΥΤΩΡΙΟΥΧΩΝ συνομιλεί με τον ΝΤΙΝΟ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ στην εκπομπή «ΑΞΙΟΝ ΛΟΓΟΥ», στον Just Radio 96,4 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΑΣ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ την κ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΑΡΔΙΚΟΥ, (από Αργεντινή)

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024 0 comments

 1. Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΑΛΗΣ (Σωτήρης Σαλης), ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΥΤΩΡΙΟΥΧΩΝ συνομιλεί με τον ΝΤΙΝΟ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ (Ntinos Papantoniou) στην εκπομπή «ΑΞΙΟΝ ΛΟΓΟΥ», στον Just Radio 96.4

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΑΣ.
- Γιατί η Ελλάδα απουσιάζει ενώ ήταν ιδρυτικό μέλος;
- Η απαξίωση μέσα στο γενικό ελληνικό πλαίσιο.
- Οι άλλες χώρες δίνουν μεγάλη σημασία, ποιοι είναι οι πρόεδροι. Ο Τυνήσιος πρόεδρος ήταν πρώην υπουργός γεωργίας και γεωπόνος.
- Οι υπουργοί μας δεν γνωρίζουν τα της γεωργίας και ελιάς.
- Τι κάνουν οι Τούρκοι στην Σμύρνη. Σύγκριση με το δικό μας ινστιτούτο στα Χανιά.
- Η Ένωση Φυτωριούχων Ελλάδας, μόνη ένωση παραγωγών, συμμετέχει με άλλες 7 Ευρωπαϊκές χώρες σε Ερευνητικό Πρόγραμμα.
- Το Ελληνικό κράτος δεν αξιοποιεί τους επιστήμονες.
(ΑΠΟ ΤΟ 10.20 ΕΩΣ 20.38 ΛΕΠΤΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ).

2. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ την κ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΑΡΔΙΚΟΥ, (από Αργεντινή), Médica Cirujana General y Plástica, Presidente de Nostos , SIANK Argentina y Sudamerica. Escritora Producción ejecutiva στην εταιρεία Nostos, el regreso al Origen, Συντονίστρια για την Λατινική Αμερική. - Υπεύθυνη του Τμήματος Αργεντινής στην οργάνωση ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΙΛΩΝ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ. Premio Unesco “Mujeres Griegas del Mundo”2023 - Πρόεδρος Δ.Σ. Ελληνικής Πολιτιστικής Οργάνωσης Νόστος. (Ακολουθεί βιογραφικό της, όπως έχει αναρτηθεί στην σελίδα του «Μελωδία Πάτρας»).

………………………….
* Η Χριστίνα Τσαρδίκου γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, από Έλληνες γονείς με καταγωγή από την Αρκαδία, την Τρίπολη και το Λεβίδι.
Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες και έλαβε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργού και της Πλαστικής Χειρουργού.
Εργάστηκε ως Καθηγήτρια Βιοϊατρικής, Φυσικής και Χειρουργικής σε κρατικά και ιδιωτικά Πανεπιστήμια της χώρας. Η Εθνική Ακαδημία Ιατρικής της Αργεντινής, την βράβευσε για την επαγγελματική της δράση και ηθική.
Παράλληλα, η Χριστίνα Τσαρδίκου διακρίθηκε για την πολυσχιδή δράση της σε σχέση με την προώθηση του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ελληνικής Γλώσσας.
Είναι:
Πρόεδρος της Ελληνικής Πολιτιστικής Οργάνωσης «Νόστος», από το 2006
Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων
Συντονίστρια για την Λατινική Αμερική της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων του Νίκου Καζαντζάκη και Υπεύθυνη για το αργεντίνικο τμήμα της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη
Είχε τη Διεύθυνση και παραγωγή της «Ραδιοφωνικής Εκπομπής «Αντάμωση» την περίοδο 2001- 2010 και από το 2021 έως σήμερα έχει τη διεύθυνση της διαδικτυακής τηλεοπτικής εκπομπής “Νόστος, η επιστροφή στις ρίζες μας”.
Το 2003 έλαβε την πιστοποίηση Δ επιπέδου από το Κέντρο Πιστοποίησης της Ελληνομάθειας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Από τότε έχει διδάξει εθελοντικά την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό, στο σχολείο της Ελληνικής Κοινότητας Πανελλήνιων του Μπουένος Άιρες, σε διάφορες ελληνικές κοινότητες της Αργεντινής, στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες, στην Οικονομική Σχολή και όπου λειτουργεί η Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση «Νόστος».
Έχει δημιουργήσει ένα σύστημα μαθήματων που βρίσκονται στο youtube, για ισπανόφωνους ενήλικες και παιδιά.
Δίδαξε στο εργαστήρι «Μιλάμε Ελληνικά» και από το 2021 μέσω της πλατφόρμας Ζοοm διδάσκει ελληνική γλώσσα και πολιτισμό σε δυο επίπεδα για μαθητές της Λατινικής Αμερικής.
Όλα τα μαθήματα είναι δωρεάν και πολλές από τις δράσεις φέρουν την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.
Τα τελευταία 20 χρόνια έχει παρουσιάσει πάνω από 100 ημερίδες στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Αργεντινής για τον ελληνικό πολιτισμό, και έχει συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Πατρών, με το Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες, το Πανεπιστήμιο Μπελγράνο, το Καθολικό Πανεπιστήμιο Αργεντινής, το Πανεπιστήμιο Ελ Σαλβαδόρ, το Πανεπιστήμιο Noreste, το Πανεπιστήμιο Mar de Plata, την Βουλή της Αργεντινής, το Ίδρυμα Μπόρχες, το Ινστιτούτο Ιταλικού Πολιτισμού και με όλες τις ελληνικές κοινότητες και οργανισμούς της περιοχής.
Μέσα από τον «Νόστο» πραγματοποιεί κάθε χρόνο το Ελληνικό Συνέδριο «Νόστος» στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες, το Φεστιβάλ Ελληνο- αργεντίνικου θεάτρου, τέσσερις Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς, Διαγωνισμούς φωτογραφίας, Εκθέσεις, σεμινάρια και θεατρικές παραστάσεις.
Έχει οργανώσει σχεδόν 19 πολιτιστικά ταξίδια στην Ελλάδα, στα οποία έχουν γνωρίσει τη χώρα μας σε περισσότερα από 500 άτομα λειτουργώντας και ως ξεναγός.
Η Χριστίνα Τσαρδίκου, έχει παρουσιάσει διαλέξεις σε θέματα σχετικά με τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική διασπορά, την λογοτεχνία και την ελληνική γλώσσα, στην Βουλή της Αργεντινής, στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αργεντινή, στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Αργεντινής, στον Δήμο Μπουένος Άιρες, στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Ελλάδα, στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Μαρ ντελ Πλάτα, στο Πανεπιστήμιο Católica στην Αργεντινή, το πανεπιστήμιο Μπελγράνο, στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες, στην Εταιρία Λογοτεχνών της Αργεντινής, στην Έκθεση βιβλίου της Αργεντινής, στην Έκθεση Βιβλίου στην Θεσσαλονίκη και στο Rotary Club.
Γράφει ποίηση στα Ελληνικά και τα έργα της έχουν δημοσιευθεί σε δυο βιβλία και διάφορες ανθολογίες της ξενιτιάς της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων
Είναι μητέρα 4 παιδιών.

Ετικέτες: