ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Άνοιξε το κουτί της Πανδώρας της ψηφιακής τρομοκρατίας. Ο κόσμος μας έγινε περισσότερο επισφαλής. Η ψηφιακή τεχνολογία έδειξε τα όρια ασφάλειάς της. Μπορεί να μετατραπεί ως όπλο εναντίον μας. Maria Nikolakaki (Sep 21)

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 0 comments

Αυτό είναι ένα κινητό. Το Ισραήλ το μετέτρεψε σε βόμβα.

Όλοι μας αντιληφθήκαμε ότι κινδυνεύουμε. Η ψηφιακή τεχνολογία έδειξε τα όρια ασφάλεια της. Μπορεί να μετατραπεί ως όπλο εναντίον μας. Και αυτό μόνο καλό δεν είναι.

Lithium-ion batteries blow up in second day of explosions in Lebanon

Δεν είναι μόνο βομβητές ή γουόκι, τόκι, ακόμη και ηλιακοί θερμοσίφωνες, οικιακές συσκευές, ηλεκτρικά σκούτερ και αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες από την Ισραηλινή τρομοκρατική κυβερνητική επίθεση.

Το Ισραήλ κατέφυγε για άλλη μια φορά σε τρομοκρατική επίθεση. Η ιστορία με την τρομοκρατία των Εβραίων πάει πίσω στο χρόνο.

Είναι αναληθές ότι το Τελ Αβίβ ενεργεί παράλογα. Η εφαρμογή της τρελής στρατηγικής MAD είναι μια ορθολογική απόφαση για μια μικρή οντότητα που πρέπει να επιβάλει την υπερμεγέθη βούλησή της όχι μόνο στους γείτονές της αλλά και στις παγκόσμιες δυνάμεις και στους διεθνείς θεσμούς.

ΜΑD, πριν το 1948

Το MAD δεν είναι μια νέα ισραηλινή στρατηγική. οι απαρχές του βρίσκονται στα χρόνια πριν από την ίδρυση του κράτους, όταν οι Σιωνιστικές πολιτοφυλακές βομβάρδισαν και σκότωσαν τις ίδιες τις βρετανικές δυνάμεις που είχαν επιτρέψει την εβραϊκή μετανάστευση στην Παλαιστίνη και ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις για να καθαρίσουν εθνοτικά τον αυτόχθονο πληθυσμό της χώρας.

Το Ισραήλ καθιέρωσε μια επιθετική απειλητική παρουσία από την αρχή του: τρομοκρατικές ενέργειες από εβραϊκές πολιτοφυλακές όπως η συμμορία Στερν και ο Ιργκούν που δολοφόνησαν Βρετανούς διπλωμάτες στο Κάιρο το 1944 * ανατίναξαν το ξενοδοχείο King David το 1946 * διεξήγαγαν την σφαγή του Ντέιρ Γιασίν το 1947 * ακολουθούμενη από την Παλαιστινιακή Νάκμπα το 1948.

Αλλά αντί να τιμωρηθούν για τα εγκλήματά τους, οι Σιωνιστές ανταμείφθηκαν με μια ψήφο του ΟΗΕ που επισημοποίησε το κράτος του Ισραήλ το 1947. Η κακή συμπεριφορά είχε αποκομίσει εξαιρετικές ανταμοιβές, οπότε γιατί να εγκαταλείψουν τη στρατηγική;

Το μεγαλύτερο μέρος των πρώτων σιωνιστικών τρομοκρατικών πολιτοφυλακών σχημάτισε αργότερα τον ισραηλινό στρατό. Ο πολιτικός που διέταξε την εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων ονομάστηκε "πατέρας του Ισραήλ" και έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός της χώρας. Άλλοι ηγέτες της πολιτοφυλακής ανέβηκαν σε αυτό το βαθμό σε γρήγορη διαδοχή – Μενάχεμ Μπέγκιν, Γιτζάκ Ράμπιν, Γιτζάκ Σαμίρ – μερικοί από αυτούς κέρδισαν βραβεία Νόμπελ Ειρήνης. Και πάλι, η κακή συμπεριφορά απέδωσε.

Μετά τη δημιουργία του Ισραήλ, μια σειρά πολέμων με Άραβες γείτονες το 1956, το 1967, το 1973 και το 1982 ανταμείβουν το Ισραήλ με περαιτέρω εδαφικά κέρδη, περισσότερους οικισμούς και μεγαλύτερη έδρα στο Διεθνές τραπέζι. Μια σταθερή ροή ισραηλινών στρατιωτικών και μυστικών επιθέσεων ξεκίνησε σε μια περιοχή που εκτείνεται σε μια περιοχή 250 φορές μεγαλύτερη από το μέγεθος του Ισραήλ, καλύπτοντας τον Λίβανο, τη Συρία, το Ιράκ, το Ιράν, την Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Τυνησία, την Αίγυπτο και την Ουγκάντα.

Όλα αυτά ήταν δυνατά μόνο μέσω πλήρους φάσματος Δυτικής διπλωματικής, οικονομικής, στρατιωτικής στήριξης και υποστήριξης των μέσων ενημέρωσης, η οποία προσπάθησε πολύ να καλύψει τις τολμηρές, παράνομες προκλήσεις του Ισραήλ, αντί να ανακατευθύνει την αφήγηση στις ισραηλινές ειρηνευτικές προσπάθειες, στηρίζοντας τη "Δημοκρατία" του, τον "πειθαρχημένο και προηγμένο" και ανίκητο "ηθικό" στρατό που προστατεύει την "εβραϊκή γη της Επαγγελίας"."Με λίγα λόγια, βοηθώντας το Τελ Αβίβ να προετοιμάσει και να εξημερώσει την παγκόσμια γνώμη, οι δυτικοί σύμμαχοι του Ισραήλ έθεσαν το έδαφος για τη διεθνή κοινότητα να αποδεχτεί και να περιμένει την κακή συμπεριφορά του Ισραήλ ως βασικό δυτικό φυλάκιο πολιτισμού.’

Πώς ξεκίνησε. Παίζοντας την κολοκυθιά

Το Ισραήλ, δυστυχώς, άνοιξε μια νέα σελίδα στην ιστορία της τρομοκρατίας. Θα μου πείτε πού η έκπληξη σε ένα γενοκτόνο κράτος να κάνει και τρομοκρατική ενέργεια. Είναι συνηθισμένο στην συλλογική τιμωρία.

Εάν ο προβοκάτορας δεν σταματήσει, κάθε νέα πρόκληση θα γίνει πιο επικίνδυνη για τους όλους. Το Ισραήλ προκαλεί εδώ και καιρό έναν μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή — στο πλαίσιο μιας γενοκτονίας έντεκα μηνών στη Γάζα, σκοτώνοντας Ιρανούς στη Συρία και τον ηγέτη της Παλαιστινιακής Χαμάς στην Τεχεράνη, προετοιμάζοντας ανοιχτά μια επίθεση στο Λίβανο. Ο στόχος του Νετανιάχου είναι σαφής: θέλει να προσελκύσει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε έναν μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή, προκαλώντας μια άμεση σύγκρουση ΗΠΑ-Ιράν. Μέχρι στιγμής, δεν έχει καμία επιτυχία-Η αμερικανική ηγεσία κατηγορηματικά δεν θέλει την έκρηξη της περιοχής: όχι από φιλειρηνικά συναισθήματα, αλλά από ψυχρό υπολογισμό, που δείχνει ότι ως αποτέλεσμα δεν θα υπάρχουν μόνο ποτάμια αίματος, αλλά και επιδείνωση των ήδη εξασθενημένων αμερικανικών θέσεων στην περιοχή. Το μήνυμα του Πενταγώνου ήταν σαφές, αν ξεκινήσει το Ισραήλ τον πόλεμο οι ΗΠΑ δεν θα συνδράμουν. Μόνο σε περίπτωση επίθεσης εναντίον του Ισραήλ θα βοηθήσουν.

Αλλά την Τρίτη, οι προκλήσεις του Ισραήλ έφτασαν σε ένα νέο επίπεδο — οργανώθηκε μια μαζική τρομοκρατική επίθεση στο Λίβανο. Το Ισραήλ πυροδότησε αρκετές χιλιάδες βομβητές που χρησιμοποιήθηκαν από μέλη της Χεζμπολάχ, αλλά και άλλες κοινότητες όπως γιατροί και νοσοκόμες, επαγγελματίες και άλλοι.

Η Χεζμπολάχ άλλωστε δεν είναι τρομοκράτες, όπως διαβεβαιώνουν όλοι στο Ισραήλ και τη Δύση. Πρόκειται για μια οργάνωση που δημιουργήθηκε από Λιβανέζους Σιίτες ως απάντηση στις επανειλημμένες ισραηλινές εισβολές στο Λίβανο (η τελευταία ήταν το 2006 και πριν από αυτό, από το 1982 έως το 2000, το Ισραήλ κατέλαβε τον νότιο Λίβανο) και την κατάρρευση του Λιβανέζικου κράτους. Υπάρχουν περίπου τρία εκατομμύρια Λιβανέζοι Σιίτες (από τον πληθυσμό της χώρας των επτά εκατομμυρίων), και η απόλυτη πλειοψηφία τους υποστηρίζει τη Χεζμπολάχ, η οποία είναι και κοινωνική, πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δομή.

Περίπου τέσσερις χιλιάδες τραυματίες, τετρακόσιοι από αυτούς πολύ σοβαρά, περισσότεροι από δώδεκα νεκροί-το αποτέλεσμα της νέας τρομοκρατικής επίθεσης στην παγκόσμια πρακτική. Οι τηλεειδοποιητές άρχισαν να χρησιμοποιούνται από τη Χεζμπολάχ όχι πολύ καιρό πριν — μετά την επιβολή απαγόρευσης στα κινητά τηλέφωνα, μέσω των οποίων οι Ισραηλινοί καθόρισαν τη θέση των μαχητών και των ηγετών της οργάνωσης και εξαπέλυσαν επιθέσεις με ρουκέτες. Οι ανησυχίες για την ασφάλεια επέτρεψαν επίσης στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες να προετοιμάσουν μια τρομοκρατική επίθεση. Εκεί πριν την παράδοσή τους στο Λίβανο, Ισραηλινοί πράκτορες τοποθέτησαν περίπου 20 γραμμάρια εκρηκτικών σε αυτά, τα οποία στη συνέχεια ενεργοποιήθηκαν με ειδικό μήνυμα που στάλθηκε σε κάθε συσκευή. Την Τετάρτη, η επίθεση συνεχίστηκε: πάνω από χίλια φορητά ραδιοτηλέφωνα, κινητά τηλέφωνα και ακόμη και φορητοί υπολογιστές εξερράγησαν στο σήμα.

Το Ισραήλ, φυσικά, δεν θα αναλάβει επίσημα την ευθύνη για την επίθεση-αν και δεν υπάρχει αμφιβολία για την πατρότητα του. Όχι μόνο επειδή είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ (όπως το καταλαβαίνει ο Νετανιάχου), αλλά και επειδή οι Ισραηλινοί πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις χρησιμοποιώντας συσκευές επικοινωνίας εδώ και δεκαετίες. Τηλεφωνικές βόμβες έχουν χρησιμοποιηθεί για να σκοτώσουν Παλαιστίνιους ηγέτες σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, αλλά η τρέχουσα δράση δεν είναι μόνο μεγάλης κλίμακας, αλλά και εντελώς κυνική. Το Ισραήλ θέλει να προκαλέσει την επίθεση της Χεζμπολάχ — προκειμένου να προσελκύσει το Ιράν στον πόλεμο μέσω αυτού, το οποίο, κατά τη γνώμη του, δεν θα αφήσει την Αμερική την ευκαιρία να παραμείνει στο περιθώριο.

Η Δυτική Ασία είναι σε αναβρασμό. Συνδέστε τις τελείες.

Οι πρόσφατες κοινοβουλευτικές εκλογές στην Ιορδανία οδήγησαν σε λαϊκιστικές και φυλετικές ισλαμικές φατρίες που σχημάτισαν το Ισλαμικό Μέτωπο δράσης (IAF) nnd να αναλάβουν τον έλεγχο της κυβέρνησης για να ασκήσουν πίεση στον βασιλιά της Ιορδανίας, του οποίου ο θρόνος όλο και περισσότερο κλονίζεται. Η Ιορδανία, όπως θυμάστε, είναι σε μεγάλο βαθμό Παλαιστινιακή και έχει τα μακρύτερα σύνορα με το Ισραήλ από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Η μοναρχία ιδρύθηκε από τους Βρετανούς την εποχή που το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ενωμένο..

Σε άλλες χώρες πέρα από την Ιορδανία, ο Αραβικός κόσμος είναι επίσης σε κίνηση, όλο και πιο έντονος στο μίσος του για το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Αυτό περιλαμβάνει την Αίγυπτο, φυσικά, και τη Σαουδική Αραβία. Αν μας δίδαξαν κάτι οι πορτοκαλί επαναστάσεις είναι ότι η λαϊκιστική γνώμη έχει σημασία-ειδικά αν και ο στρατός αποφασίσει να ακολουθήσει τη ροή.

Το 1980, το Ιράν δεν ήταν προετοιμασμένο για το είδος του πολέμου που διεξήγαγαν εναντίον του οι ΗΠΑ και το Ιράκ. Σήμερα το Ισραήλ και οι ΗΠΑ δεν είναι προετοιμασμένοι για το είδος του πολέμου που θα διεξαγάγει το Ιράν εναντίον τους. Δείτε τι γίνεται γύρω ... .

Αυτή η μοναδική επίθεση υπερηχητικού πυραύλου από τους Χούτι ήταν μια προειδοποίηση. Φανταστείτε μερικές εκατοντάδες πολύ πιο προηγμένους πυραύλους— με το πλεονέκτημα να είναι με συστήματα ρωσικής στόχευσης και καθοδήγησης.

Το ποιος θα ξεκινήσει την επίθεση έχει μεγάλη σημασία. Έτσι, ενώ το Ιράν πρέπει να αντιδράσει κατά του Ισραήλ με κάποιο τρόπο, θέλει το Ισραήλ να είναι αυτό που θα ξεκινήσει τον πόλεμο που θα είναι τότε για το Ιράν ένας πόλεμος αυτοάμυνας . Σε κάθε περίπτωση, το Ισραήλ έχει μια κακή περίπτωση πολεμικής επιθυμίας.

Το Ισραήλ κάνει ό, τι μπορεί για να κάνει το Ιράν να επιτεθεί. Αναμφίβολα πιστεύει ότι αν ξεκινήσει πόλεμο με τη Χεζμπολάχ, μέσω τρομοκρατικών βομβαρδισμών για παράδειγμα, το Ιράν θα σπεύσει να βοηθήσει. Αλλά η Χεζμπολάχ δεν χρειάζεται καμία βοήθεια: έχει χιλιάδες ρουκέτες κρυμμένες-μερικές από αυτές πολύ προηγμένες. Οι επιθέσεις της στο Ισραήλ —μέχρι στιγμής-ήταν πολύ συγκρατημένες και αναλογικές . Μπορείτε να περιμένετε να ανταποδώσει, αλλά όχι όπως θέλουν οι Ισραηλινοί.

Συνδέστε τις τελείες.

Κλωτσάνε το δοχείο πιο κάτω στο δρόμο. Αλλά για πόσο καιρό;

Σε απάντηση στις ισραηλινές τρομοκρατικές επιθέσεις, πιθανότατα θα υπάρξουν τρομοκρατικές ή αντάρτικες επιθέσεις στο Ισραήλ από ισλαμιστές πληρεξούσιους για το Ιράν και τη Χεζμπολάχ-τον άξονα αντίστασης, το Ιράκ, τους Χούτι και τη Χαμάς-ίσως τώρα και ιορδανικές ομάδες .

Στην Ιορδανία, ο Maher al Jazi, οδηγός φορτηγού και πρώην στρατιώτης, έδωσε το παράδειγμα στον ισλαμικό κόσμο όταν πυροβόλησε 3 Ισραηλινούς αξιωματικούς ασφαλείας στο Allenby Crossing, σκοτώθηκε και στη συνέχεια γιορτάστηκε στην Ιορδανία και σε όλη την περιοχή ως ήρωας.

Το κατόρθωμά του ήταν βασικός παράγοντας στη κοινοβουλευτική νίκη του Ισλαμικού Μετώπου δράσης της Ιορδανίας (IAF).

Οι ΗΠΑ διατηρούν μια βάση στην Ιορδανία-Muwaffaq Salti Air Base (Azraq). Η IAF πιθανότατα θα απαιτήσει την απομάκρυνσή της. Ο ισχυρός Ιορδανικός στρατός πιθανότατα δεν θα αντιταχθεί σε αυτό. Η ουδετερότητα μπορεί να σημαίνει σιωπηρή υποστήριξη.

Γνώριζαν οι Αμερικανοί για την επερχόμενη τρομοκρατική επίθεση; Επισήμως, φυσικά, κανείς δεν τους ειδοποίησε — αν και υπάρχουν αναφορές ότι Αμερικανοί γιατροί που εργάζονταν σε νοσοκομείο στη Βηρυτό ξεφορτώθηκαν τους τηλεειδοποιητές τους πριν από λίγες ημέρες.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής Πέπε Έσκομπαρ περιγράφει τι έγινε:

  • Η ισραηλινή επίθεση με βομβητή δεν ήταν μια επίθεση στον κυβερνοχώρο, πολύ λιγότερο hacking.

Ήταν ηλεκτρονικός πόλεμος-με τη Δύση πιθανώς, άμεσα εμπλεκόμενη.

Το Golden Apollo της Ταϊβάν, το οποίο κατασκευάζει τους βομβητές, τονίζει ότι στην πραγματικότητα κατασκευάστηκαν από έναν Ευρωπαίο κάτοχο άδειας, στον οποίο θα μπορούσε εύκολα να έχουν διεισδύσει ισραηλινές πληροφορίες.

Επιπλέον, η επίθεση δεν απευθύνθηκε μόνο εναντίον της Χεζμπολάχ - αλλά κυρίως εναντίον γιατρών και νοσοκόμων.

Η μόνη εξαίρεση ήταν το Νοσοκομείο του Αμερικανικού Πανεπιστημίου στη Βηρυτό: ζήτησαν από το προσωπικό τους να αντικαταστήσει τους τηλεειδοποιητές τους πριν από 10 ημέρες.

Έτσι, ο στόχος του ήταν ουσιαστικά πολίτες.

Άρα, αυτό είναι τρομοκρατία.

Μια κατοπτρική εικόνα του πολέμου της τρομοκρατίας από τους κακοποιούς του Κιέβου στη Ρωσία, που υποστηρίζεται πλήρως από τη συλλογική Δύση.

  • Οι βομβητές που ανατίναξαν ή τύφλωσαν 3.200 ανθρώπους - συμπεριλαμβανομένου του πρεσβευτή του Ιράν στο Λίβανο - κατασκευάστηκαν στην Τσεχική Δημοκρατία.

Η αποστολή αγοράστηκε στις αρχές Μαρτίου από το Κατάρ - με παράδοση στη Βηρυτό.

Η κατασκευαστική εταιρεία, που λειτουργεί με άδεια από την μητρική εταιρεία της Ταϊβάν, Golden Apollo, ανήκει, ω, τι έκπληξη! - σε Εβραίο- Αμερικάνο.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός και η πλακέτα τυπωμένου κυκλώματος με τον κακόβουλο κώδικα εγκαταστάθηκαν στο εργοστάσιο στην Τσεχική Δημοκρατία.

Η παρτίδα μεταφέρθηκε δια θαλάσσης από το Αμβούργο στο Λίβανο.

Οι σελίδες ήταν εξοπλισμένες με αισθητήρες παρακολούθησης. Η Μοσάντ μπορούσε να εντοπίσει πού συγκεντρώνονταν πράκτορες της Χεζμπολάχ καθώς και πολίτες και πού πήγαιναν.

Σαράντα δευτερόλεπτα πριν από την έκρηξη, οι βομβητές σήμαναν υψηλό συναγερμό-και αυτοκαταστράφηκαν.

Οι βομβητές άρχισαν να ζεσταίνονται μια ώρα πριν την έκρηξη. Ένας σημαντικός αριθμός πιθανών θυμάτων τους απομάκρυνε από τον εαυτό τους. Αλλά τα 3.200 θύματα δεν το έκαναν.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Μπλίνκεν έχει ήδη δηλώσει ότι η Ουάσινγκτον "δεν εμπλέκεται στις εκρήξεις βομβητή" και προειδοποίησε για περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης. Η αδιαφορία της αμερικανικής κυβέρνησης για την υποκίνηση ενός μεγάλου Περιφερειακού πολέμου είναι αναμφισβήτητη, αλλά είναι αδύνατο να πιστέψουμε ότι δεν συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση. Ο συντονισμός και η ενσωμάτωση των αμερικανικών και Ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών είναι τόσο μεγάλος που οι Ηνωμένες Πολιτείες απλά δεν θα μπορούσαν να αγνοούν την επικείμενη απεργία, τουλάχιστον σε γενικές γραμμές.

Η Επίθεση στον κυβερνοχώρο εναντίον της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Elijah Magnier.

🔸🔸🔸 1. Περιορισμοί μεγέθους ενός τηλεειδοποιητή

Ένας τυπικός βομβητής έχει συνήθως πλάτος περίπου 4 έως 5 εκατοστά, μήκος 7 έως 8 εκατοστά και πάχος 1,5 έως 2 εκατοστά. Αυτό το μικρό μέγεθος περιορίζει την ποσότητα εκρηκτικού υλικού που μπορεί να συσκευαστεί στη συσκευή. Τα εσωτερικά εξαρτήματα του τηλεειδοποιητή (μπαταρία, πλακέτα κυκλώματος, οθόνη) μειώνουν περαιτέρω τον διαθέσιμο χώρο για εκρηκτικό.

🔸🔸🔸 2. Τύποι εκρηκτικών που χρησιμοποιούνται

Δεδομένου του περιορισμένου χώρου, μόνο μια μικρή ποσότητα ενός πολύ ισχυρού εκρηκτικού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, όπως:

RDX (Κυκλοτριμεθυλένιο τρινιτραμίνη): ένα εκρηκτικό υψηλής ενέργειας που μπορεί να διαμορφωθεί σε μικρά σχήματα. Η ταχύτητα έκρηξης είναι περίπου 8.750 m/s, καθιστώντας ακόμη και μια μικρή ποσότητα εξαιρετικά αποτελεσματική.

PETN (Τετρανιτρική πενταερυθριτόλη): ένα άλλο ισχυρό εκρηκτικό που χρησιμοποιείται συχνά σε συμπαγείς, ελεγχόμενες συσκευές κατεδάφισης. Μια μικρή ποσότητα μπορεί να δημιουργήσει μια έκρηξη υψηλής ταχύτητας.

🔸🔸🔸 3. Πιθανή Εκρηκτική Απόδοση

Ένας βομβητής μπορεί να περιέχει μερικά γραμμάρια εκρηκτικών, όπως 3 έως 5 γραμμάρια RDX ή PETN. Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται μικρό, η ισχύς αυτών των υλικών σημαίνει ότι μια τέτοια ποσότητα μπορεί να προκαλέσει σημαντική έκρηξη.

Πρόσκρουση έκρηξης: εάν τοποθετηθεί κοντά σε μια ζωτική περιοχή (όπως στο σώμα ενός ατόμου), η έκρηξη θα μπορούσε να προκαλέσει θανατηφόρους τραυματισμούς. Η θνησιμότητα της έκρηξης θα μεγιστοποιηθεί από την εγγύτητα, με αποτέλεσμα τραυματισμούς από θραύσματα από το περίβλημα του βομβητή, εγκαύματα και ένα φαινόμενο κλονισμού.

🔸🔸🔸 4. Μηχανισμός Ενεργοποίησης

Η συμπαγής φύση ενός βομβητή επιτρέπει την ενσωμάτωση ηλεκτρονικής σκανδάλης, όπως:

Απομακρυσμένη ενεργοποίηση μέσω ραδιοσήματος.

Κυκλώματα χρονοκαθυστέρησης.

Αισθητήρες δόνησης ή κίνησης για την ενεργοποίηση της έκρηξης κατά την κίνηση.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έλαβε το δίκτυο ειδήσεων Quds, οι αρχικές έρευνες της Χεζμπολάχ επιβεβαίωσαν ότι τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στις θανατηφόρες επιθέσεις σε ολόκληρο τον Λίβανο ήταν κρυμμένα μέσα στις μπαταρίες ασύρματων συσκευών επικοινωνίας. Αυτές οι συσκευές πυροδότησαν μια σειρά εκρήξεων που στόχευαν χιλιάδες Λιβανέζους πολίτες, οδηγώντας σε εκτεταμένη καταστροφή στα νότια προάστια της Βηρυτό και σε άλλες περιοχές.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανέφερε αρχικό αριθμό νεκρών 37 στις δύο επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών. Τα νοσοκομεία είδαν μια μαζική εισροή θυμάτων, δεχόμενοι σχεδόν 3000 τραυματίες μέσα σε μόλις μισή ώρα από τις επιθέσεις.

Η Χεζμπολάχ δήλωσε στο Quds News Network ότι οι εκρηκτικοί μηχανισμοί, ενσωματωμένοι σε walkie-talkies της Icom, παρακάμπτουν τόσο τους τελωνειακούς ελέγχους όσο και τα συστήματα ασφαλείας. Παρά ταύτα, η ταχεία δράση των δυνάμεων ασφαλείας της Χεζμπολάχ μείωσε τον αντίκτυπο ενός δεύτερου κύματος εκρήξεων, το οποίο περιείχε μεγαλύτερες ποσότητες εκρηκτικών και θα μπορούσε να είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες απώλειες.

Όπως ανέφερε το The Cradle:

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισραήλ στο Λίβανο αυτή την εβδομάδα σχεδιάστηκαν από το Τελ Αβίβ πριν από μια δεκαετία, σύμφωνα με πηγή των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που επικαλείται το ABC News.

Ο σχεδιασμός αφορούσε μια σειρά από εταιρείες-κέλυφος. "Πολλαπλά στρώματα" ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών παριστάνουν μια νόμιμη εταιρεία, με μερικούς από αυτούς που εμπλέκονται στο έργο να μην γνωρίζουν για ποιον εργάζονταν.

Ενώ οι επιθέσεις αποδόθηκαν στο Ισραήλ μέσα σε λίγα λεπτά, Οι New York Times (NYT) ήταν οι πρώτοι που ανέφεραν τη συμμετοχή του Ισραήλ. Πηγές της ΝΥΤ ανέφεραν ότι μία έως δύο ουγγιές εκρηκτικών και μια απομακρυσμένη σκανδάλη φυτεύτηκαν σε αυτά.

Η NYT επιβεβαίωσε ότι η επίθεση εναντίον του Λιβάνου ήταν αποτέλεσμα μιας "πολύπλοκης και μακράς κατασκευής" ισραηλινής επιχείρησης, επικαλούμενη μια ντουζίνα σημερινών και πρώην αξιωματούχων άμυνας και πληροφοριών. Ορισμένες εταιρείες-κέλυφος χρησίμευσαν ως μέτωπα για την παραγωγή χιλιάδων βομβητών που κατέληξαν στα χέρια της λιβανικής αντίστασης και άλλων στο Λίβανο.

Μεταξύ αυτών ήταν η BAC Consulting, μια εταιρεία με έδρα την Ουγγαρία που ενεργούσε ως "μεσάζων", σύμφωνα με τον ουγγρικό κυβερνητικό αξιωματούχο Zoltan Kovacs. Ο Kovacs δήλωσε την Τετάρτη ότι η Bac Consulting δεν είχε "καμία μονάδα παραγωγής ή λειτουργίας" ενώ είχε μόνο μία εργαζόμενη υπεύθυνη στην Ουγγαρία και ότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η ουγγρική κυβέρνηση δήλωσε την ίδια ημέρα ότι οι βομβητές "δεν έχουν βρεθεί ποτέ στην Ουγγαρία."Η ταϊβανέζικη εταιρεία Gold Apollo, της οποίας το εμπορικό σήμα χρησιμοποιείται από την BAC Consulting με άδεια, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην παραγωγή. "Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δεν κατασκευάστηκαν στην Ταϊβάν", δήλωσε ο Υπουργός Οικονομίας της Ταϊβάν Kuo JYH-huei στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η Bac Consulting είναι εγγεγραμμένη στην Cristiana Rosaria bársony-Arcidiacono, που αναφέρεται ως ιδιοκτήτης και μοναδικός υπάλληλος στην ιστοσελίδα της εταιρείας, η οποία μπλοκαρίστηκε πίσω από ένα όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης την Τετάρτη το πρωί.

Μια άλλη εταιρεία που εμπλέκεται είναι η βουλγαρική εταιρεία Norta Global Ltd, η οποία έχει συνδεθεί με την πώληση των βομβητών. Η Βουλγαρία ανακοίνωσε στις 19 Σεπτεμβρίου ότι ξεκινά έρευνα για την εταιρεία με έδρα τη Σόφια.

Η Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας της Βουλγαρίας, DANS, δήλωσε την Παρασκευή ότι κανένας βομβητής που χρησιμοποιήθηκε στις ισραηλινές επιθέσεις δεν εισήχθη, εξήχθη ή κατασκευάστηκε στη Βουλγαρία.

Το δεύτερο κύμα ισραηλινών τρομοκρατικών επιθέσεων έπληξε τον Λίβανο στις 18 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας την έκρηξη των φορητών ραδιοτηλέφων σε όλη τη χώρα. Η ιαπωνική εταιρεία πίσω από τα μοντέλα walkie-talkie που εξερράγη την Τετάρτη, η Icom Inc, δήλωσε στις 19 Σεπτεμβρίου ότι η παραγωγή του φορητού ραδιοφώνου ICOM-V82 διακόπηκε το 2014 και ότι οι πινακίδες έδειχναν ότι οι συσκευές παραποιήθηκαν.

"[Η εν λόγω συσκευή] διακόπηκε πριν από περίπου 10 χρόνια και έκτοτε δεν έχει αποσταλεί από την εταιρεία μας. Η παραγωγή των μπαταριών που απαιτούνται για τη λειτουργία της κύριας μονάδας έχει επίσης διακοπεί και μια σφραγίδα ολογράμματος για τη διάκριση των παραποιημένων προϊόντων δεν προσαρτήθηκε, οπότε δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί εάν το προϊόν αποστέλλεται από την εταιρεία μας", ανέφερε.

"Αυτή τη στιγμή συλλέγουμε πληροφορίες", δήλωσε την Πέμπτη ο Ιάπωνας επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Γιοσιμάσα Χαγιάσι. Υπάρχει "η πιθανότητα ενός ψεύτικου" ή ότι "η μπαταρία μπορεί να έχει αντικατασταθεί με μια μπαταρία που τροποποιήθηκε για να εκραγεί μετά την απόκτηση του προϊόντος", δήλωσε ο Yoshiki Enomoto, γενικός διευθυντής του Τμήματος Ασφάλειας και Εμπορίου της Icom, σε ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης εκείνη την ημέρα.

Ο Ray Novak, ανώτερος διευθυντής πωλήσεων για το τμήμα της Icom στις ΗΠΑ, δήλωσε στο AP: "μπορώ να σας εγγυηθώ ότι δεν ήταν τα προϊόντα μας.”

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις πολλών κυμάτων που έπληξαν τον Λίβανο σε διάστημα δύο ημερών σκότωσαν 37 ανθρώπους και τραυμάτισαν χιλιάδες.

"Έχουμε σχηματίσει πολλές εσωτερικές τεχνικές, τεχνολογικές και ερευνητικές επιτροπές ασφαλείας και μελετούν όλες τις υποθέσεις. Έχουμε καταλήξει σε ένα σχεδόν οριστικό συμπέρασμα σχετικά με τις συνθήκες των βομβιστικών επιθέσεων, αλλά περιμένουμε να τις επιβεβαιώσουμε", δήλωσε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε ομιλία του στις 19 Σεπτεμβρίου.

Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει " σκληρή τιμωρία και δίκαιη τιμωρία, όπου το περιμένει και όπου δεν το κάνει.”

Όπως λέει ο πολύ γνωστός δημοσιογράφος, γεωπολιτικός αναλυτής Πέπε Εσκομπάρ ο “πόλεμος κατά της τρομοκρατίας” που ξεκίνησε την 11η Σεπτεμβρίου 2001, κάτω από την επίφαση της καταδίωξης τρομοκρατών (που εκπαίδευαν οι Αμερικανικές και Ισραηλινές δυνάμεις) μετατράπηκε σε απροκάλυπτο πόλεμο τρομοκρατίας (σχόλιο, που κάνουν οι Αγγλοσαξωνικοεβραϊκές δυνάμεις εναντίον των εχθρών τους.)

Ο μύθος της “ηθικής ανωτερότητας” της Δύσης κατέρρευσε στην Γάζα μαζί με τους νεκρούς αμάχους, γυναίκες και παιδιά. Όπως λέει:ο Πέπε: Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας έχει καταρριφθεί, τώρα είναι νεκρός. Αλλά ετοιμαστείτε για σειριακούς πολέμους τρόμου από έναν ηγεμόνα που δεν είναι συνηθισμένος να μην κατέχει το αφήγημα, τις θάλασσες και το έδαφος.

Τα Δυτικά μίντια ξεσάλωσαν. 40 άνθρωποι έχουν ήδη σκοτωθεί και χιλιάδες τραυματίστηκαν σε αυτόν τον τελευταίο γύρο αδιάκριτων τρομοκρατικών επιθέσεων από το Ισραήλ. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης επέλεξαν να πλαισιώσουν αυτή την επίθεση:

(1) όσο πιο παραπλανητικά γίνεται - υπονοώντας ότι η Χεζμπολάχ ήταν υπεύθυνη.

(2) ως "τολμηρός ""προσεκτικά σχεδιασμένος" και "τακτικός θρίαμβος".

(3) ως ταπείνωση για τη Χεζμπολάχ.

(4) ως ένδειξη του πώς ο Λίβανος είναι μια "κοινωνία στα όπλα"

Ούτε ίχνος ντροπής δεν έμεινε πάνω τους. Επικροτούν μια τρομοκρατική πράξη. Η επίθεση με βομβητή ήταν μια τρομοκρατική επίθεση του είδους που συνήθως αποδίδουμε σε οργανώσεις όπως το ISIS – εκτός από το ότι το Isis μπορεί να μην πάει τόσο μακριά. Εκτός από την τρομοκρατική θηριωδία, αυτό ήταν ένα έγκλημα πολέμου και ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, στο οποίο η συνενοχή των ΗΠΑ, αν όχι η ενοχή, αποδεικνύεται μόνο από την αποτυχία του Λευκού Οίκου να την καταδικάσει.

Ένα μικρό κορίτσι η Φατίμα ήταν στην κουζίνα, χτύπησε ο βομβητής, το πήρε να το πάει στον πατέρα της και ανατινάχθηκε.

Εικόνα

Όπως είπε η Μαρία Ζαχάροβα, η Μόσχα θεωρεί τις μαζικές πυροδοτήσεις ως «την τελευταία πράξη υβριδικού πολέμου εναντίον του Λιβάνου», προσθέτοντας ότι «οι εγκέφαλοι αυτής της επίθεσης υψηλής τεχνολογίας επιδιώκουν να πυροδοτήσουν ένοπλη αντιπαράθεση μεγάλης κλίμακας με στόχο την πρόκληση ενός μεγάλου πολέμου στη Μέση Ανατολή».

Ο πολιτικός επιστήμονας Βλαντιμίρ Κορνίλοφ ρωτά: τι είναι η ρωσοφοβία; Θα σας δείξω. Εδώ είναι το σημερινό άρθρο στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail με τον τίτλο " μια επίθεση ιδιοφυΐας. Αλλά πόσο καιρό απομένει πριν ο Πούτιν αρχίσει να ανατινάζει τους εχθρούς του με iPhones;"

Έτσι καταλαβαίνετε, σωστά; Ο συγγραφέας θαυμάζει τη μαζική τρομοκρατική πράξη του Ισραήλ. Αλλά στο τέλος εκφράζει την ανησυχία του: "Η Ιστορία μας διδάσκει ότι η στρατιωτική τεχνολογία δεν παραμένει το μονοπώλιο των εφευρετών της για πολύ. Πόσο καιρό θα πάρει ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ για να καταλάβουν πώς να κάνουν εκατομμύρια iPhone σε όλο τον κόσμο να εκραγούν στις τσέπες των αντιπάλων τους;"

Έτσι διαπράττουν και εμπνέουν τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά εξακολουθούν να μας τρομάζουν με αυτούς τους τρομακτικούς Ρώσους!

Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να ανατινάξουν τα gadget τους στη Ρωσία;

Και η Κίνα καταδικάζει την ενέργεια ως απαράδεκτη ενέργεια.

Γιατί συνέβη

Το Αμερικανικό ναυτικό βρίσκεται στην Μεσόγειο από τον τον Ιούλιο, μετά την δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια από το Ισραήλ στο Ιράν και τις απειλές του Ιράν για αντεπίθεση. Οι ΗΠΑ στοχεύουν το Ιράν – από τη Μέση Ανατολή και τον Κόλπο του Ομάν – με 2 αεροπλανοφόρα, 16 πολεμικά πλοία, ένα πυρηνικό υποβρύχιο, 100 μαχητικά και 500 πυραύλους Tomahawk

Οι ΗΠΑ έχουν συγκεντρώσει περίπου 18 πολεμικά πλοία, συμπεριλαμβανομένων δύο αεροπλανοφόρων, στη Μέση Ανατολή και γύρω από αυτήν, καθώς προσπαθούν να αποτρέψουν το Ιράν και τους πληρεξουσίους του από τη διεξαγωγή επιθέσεων που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε ολοκληρωτικό πόλεμο με το Ισραήλ.

Η εκτεταμένη παραμονή τους στην Μεσόγειο είναι κοστοβόρα και οι Αμερικανοί έγιναν ανυπόμονοι. Προφανώς ενέκριναν την τρομοκρατική επίθεση με την σκέψη ότι μπορεί κάτι να ξεκινήσει και να μην χρειάζεται να είναι αραγμένοι εν πλω σε αναμονή των εξελίξεων. Το Ιράν τους παίζει κανονικά και το ξέρουν.

Ο Αλέξανδρος Μερκούρης πιστεύει πως έμμεσος στόχος είναι και η δημιουργία ρήξης της Χεζμπολάχ με το Ιράν γιατί καθυστερεί η αντεπίθεση του Ιράν, κάτω από τον ρεφορμιστή νέο πρόεδρο της χώρας.

Η κατάσταση είναι τεταμένη και τα μέτωπα καυτά. Ποιος Εβραίος θα ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο πόλεμο, ο Νετανιάχου ή ο Ζελένσκι; Ας αρχίσουν τα στοιχήματα.

Ο ΟΗΕ ζητά από το Ισραήλ να τερματίσει την κατοχή

Άλλο σημαντικό παράλληλο γεγονός με την τρομοκρατική ενέργεια είναι και η ψήφος για το τέλος της Ισραηλινής κατοχής της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ. Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ψήφισε την Τετάρτη με συντριπτική πλειοψηφία να υιοθετήσει ένα ψήφισμα που απαιτεί από το Ισραήλ "να τερματίσει χωρίς καθυστέρηση την παράνομη παρουσία του" στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.

124 χώρες ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος, 43 μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ινδία απείχαν και 14 μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ ψήφισαν κατά

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισε 124-14 με 43 αποχές για ένα ψήφισμα το οποίο " απαιτεί από το Ισραήλ να τερματίσει χωρίς καθυστέρηση την παράνομη παρουσία του στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη."

Ο γραμματέας του ΟΗΕ Κρεγκ Μόκιμπερ συνοψίζει το ψήφισμα: "εφαρμόστε τα ευρήματα του παγκόσμιου δικαστηρίου ότι η κατοχή του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Γάζα είναι εντελώς παράνομη και πρέπει να διαλυθεί γρήγορα, οι Παλαιστίνιοι πρέπει να αποζημιωθούν και να τους επιτραπεί να επιστρέψουν, το Ισραήλ ασκεί απαρτχάιντ και φυλετικό διαχωρισμό και όλα τα κράτη είναι υποχρεωμένα να διακόψουν κάθε υποστήριξη και να τερματίσουν την κατοχή."

Η Ελλάδα ψήφισε θετικά. Πέρα από τα μικρά και ασήμαντα κράτη που υπάρχουν για να μετράνε ψήφους, η Αργεντινή, η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Παραγουάη ψήφισαν με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ. Απορίας άξιο…

Επιπτώσεις

Η αντίδραση της Λιβανικής κοινωνίας ήταν ακαριαία. Μετά τον πρώτο πανικό, άνοιγαν δρόμο για τα ασθενοφόρα και έδιναν αίμα στους τραυματισμένους. Η Συρία, το Ιράν και το Ιράκ άνοιξαν τα σύνορα τους για να δεχτούν τα νοσοκομεία τους τους τραυματισμένους. Η οργή ξεχείλισε και η Χεζμπολάχ η οποία είχε περίπου 11 νεκρούς από τους στρατευμένους στο σώμα της δέχτηκε πολλούς ακόμη που ήθελαν να ενταχθούν στον Άξονα της Αντίστασης.

Όπως είπε ο Ρώσος δημοσιογράφος και συγγραφέας Dmitry Orlov οι Ισραηλίτες έκαψαν το σπίτι για να σκοτώσουν τις κατσαρίδες. Συγκεκριμένα είπε πως οι ΗΠΑ έχουν χάσει την εθνική τους κυριαρχία από την μια λόγω των πολυεθνικών που βγάζουν τα κέρδη τους στο εξωτερικό ενώ υπαγορεύουν τις πολιτικές εντός των ΗΠΑ και από την άλλη στο Ισραήλ που ελέγχει μεγάλο μέρος της Γερουσίας. Και ενώ οι πολυεθνικές τεχνολογιών όπως οι Apple και η Meta προσπαθούσαν να πείσουν τον κόσμο να είναι συνεχώς συνδεδεμένος με το κινητό του, η περίπτωση της ανατίναξης των ψηφιακών συσκευών από το Ισραήλ έδωσε στον κόσμο να καταλάβει ότι εάν θέλει το Ισραήλ μπορεί να τους ανατινάξει. Είπε επίσης πως οι χώρες του Παγκόσμιου Νότου θα σκεφτούν πολύ εάν συνεργαστούν με συσκευές από την Δύση ύστερα από αυτήν την τρομοκρατική επίδειξη βίας.

Στο μεταξύ, τα κινεζικά εργοστάσια κατακλύζονται από παραγγελίες από τη Μέση Ανατολή!

Δημοσιεύσεις από κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δηλώνουν ότι τα εργοστάσια εκτελούν ολονύκτιες βάρδιες για να αντιμετωπίσουν τεράστιες παραγγελίες συσκευών επικοινωνίας από τη Μέση Ανατολή.

Μια απαίτηση από τους πελάτες, είναι ότι ολόκληρη η διαδικασία παραγωγής πρέπει να γίνει μέσα στην Κίνα.

Η Ισραηλινή τρομοκρατική επίθεση θα βλάψει με δις. χάσιμο τις Δυτικές τεχνολογικές επιχειρήσεις. Οι κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες αυτών των επιθέσεων μπορεί να είναι δραματικές: οι ειδικοί ασφαλείας πρέπει να αντιμετωπίσουν την ευκολία με την οποία τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης μπορούν να μετατραπούν σε όργανα τρομοκρατίας οπουδήποτε κατά μήκος της τεράστιας παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού και οι επιστήμονες θα πρέπει να επινοήσουν νέες μεθόδους ανίχνευσης και ελέγχου για να εξασφαλίσουν ασφαλή αεροπορικά ταξίδια. Και για τον καταναλωτή; Θα πρέπει να κοιτάξετε δύο φορές τις δικές σας συσκευές και να αναρωτηθείτε πόσο σίγουροι σε αυτές είστε πραγματικά. Εγώ πήρα κινητό κατευθείαν από την Κίνα στο τελευταίο μου ταξίδι για αυτόν τον λόγο ακριβώς.

‘Έτσι ενώ τα Δυτικά μέσα παρουσιάζουν την επίθεση ως ταπείνωση για την Χεζμπολάχ, οι συνολικές επιπτώσεις δεν έχουν φανεί ακόμη.

΄"Το Ισραήλ δημιούργησε εκατοντάδες φορές περισσότερους εχθρούς"

Ο Edward Snowden, πρώην υπάλληλος στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και αναλυτής πληροφοριών της CIA που έχει καταφύγει στη Ρωσία είπε σε tweet ότι το ισραηλινό κράτος έκανε ένα σοβαρό λάθος πυροδοτώντας χιλιάδες συσκευές επικοινωνίας που σκότωσαν μαχητές της Χεζμπολάχ σε δημόσιους χώρους, δολοφονώντας και ακρωτηριάζοντας παιδιά επίσης:

"Αν κοιτάξετε την αντίδραση των ανθρώπων που ζουν στην περιοχή στην εκστρατεία παγίδευσης τύπου "Unabomber" του Ισραήλ, έχει δημιουργήσει εκατό φορές περισσότερους εχθρούς από ό, τι η Χεζμπολάχ θα μπορούσε ποτέ να ελπίζει να στρατολογήσει. Ακόμη και από στρατιωτική άποψη, αυτό είναι τρομερά κοντόφθαλμο."

Από την πλευρά των λιβανικών αρχών, ο πρωθυπουργός δήλωσε:

"Ζήτησα να συγκληθεί επειγόντως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητήσει την έκρηξη των συσκευών επικοινωνίας στο Λίβανο", τονίζοντας ότι "ο ισραηλινός εχθρός αγνοεί όλους τους διεθνείς νόμους."

Από την ισραηλινή πλευρά, κανένα επίσημο σχόλιο για αυτές τις επιθέσεις, αλλά μια ριζική αύξηση του επιπέδου συναγερμού των συνοριακών πληθυσμών και μια ενισχυμένη ανάπτυξη μονάδων του ισραηλινού στρατού προς τον Νότιο Λίβανο.

Χθες, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ έδωσε ομιλία όπου υπόσχεται οδυνηρή τιμωρία των Ισραηλινών. Η Σαρμίνι Ναρουάνι περιγράφει τι είπε.

🔴 Είδηση τελευταίας στιγμής

Μετά τις τρομοκρατικές εκρήξεις ηλεκτρονικών συσκευών τις τελευταίες 2 ημέρες, τις έντονες βομβιστικές επιθέσεις στο νότιο Λίβανο που ξεκίνησαν χθες το βράδυ, το IDF μόλις ξεκίνησε αεροπορική επιδρομή στην καρδιά της Βηρυτού.

Η σιωνιστική κλιμάκωση συνεχίζει να θέλει να σύρει τη Μέση Ανατολή σε ένα νέο στρατιωτικό χάος...11 θάνατοι και 66 τραυματίες στον τρέχοντα αριθμό θυμάτων από τον ισραηλινό βομβαρδισμό της Βηρυτό.

Ibrahim Aqil, eliminated in Beirut

Σύμφωνα με Ισραηλινά μίντια, και εδώ, και εδώ ο αναπληρωτής ηγέτης της λιβανέζικης παραστρατιωτικής ομάδας Χεζμπολάχ σκοτώθηκε μετά από αυτή την πυραυλική επίθεση της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στο κέντρο της Βηρυτού..Ο Ακιλ ήταν ο διοικητής της ελίτ μονάδας της Χεζμπολάχ, της δύναμης Ραντβάν, και ο αναπληρωτής διοικητής των δυνάμεων της Χεζμπολάχ μετά τον Φουάντ Σούκρ, ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση του ισραηλινού στρατού τον Ιούλιο. Τα Λιβανέζικα μέσα το αρνούνται. Θα φανεί στις επόμενες μέρες. Η Χεζμπολάχ ποτέ δεν αρνείται τους μάρτυρες της.

Με τούτα και μ’ εκείνα ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ. Αν μετατραπεί σε γενικευμένο πόλεμο μένει να δούμε.

Τέλος, αν μας έμεινε κάτι από αυτήν την επίθεση είναι προσοχή σε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές. Αυτό το ήξερε ο Καντίροφ, αρχηγός επί 15 χρόνια των Τσετσένων ανταρτών, όταν του έδωσε ο Μασκ ένα από τα τελευταία κυβερνο-φορτηγά. Προφανώς θεώρησε πως επειδή είναι τελευταίας τεχνολογία θα το κρατούσε ο ίδιος. Όταν το έβαλε στο μέτωπο του πολέμου μαζί με ένα πυροβόλο ο Μασκ το ακινητοποίησε (*σκεφτείτε και αυτήν την δυνατότητα πριν αγοράσετε ηλεκτρικό αυτοκίνητο). Η τρολιά του Καντίροφ επική!

Kadyrov_95

Ο Έλον Μασκ δεν ενήργησε ωραία.

Δίνει ακριβά δώρα από την καρδιά του και στη συνέχεια τα απενεργοποιεί από απόσταση.

Πιθανότατα θυμάστε το δώρο του - το Cybertruck, το οποίο εξοπλίσαμε με ένα πολυβόλο και στείλαμε στο μέτωπο SVO. Το μηχάνημα αντιμετώπισε τέλεια τις αποστολές μάχης. Αποδεδειγμένη ευελιξία και καλή προστασία για το πλήρωμα. Έτσι, πρόσφατα ο Musk απενεργοποίησε εξ αποστάσεως το Cybertruck. Αυτό δεν είναι ανδρικό. Έπρεπε να ρυμουλκήσουμε το σιδερένιο άλογο. Πώς είναι δυνατόν, Έλον; Έτσι γίνεται;

Και μην ξεχνάμε γιατί γίνονται όλα αυτά: να τεθεί τέλος στην γενοκτονία. Τα νούμερα είναι τα επίσημα βεβαιωμένα. Είναι πολλοί νεκροί που είναι ακόμη κάτω από τα ερείπια που δεν έχουν προσμετρηθεί. Ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία δεν ήταν νόμιμος στόχος τα παιδιά.

Το μόνο που επιδιώκει η Χεζμπολάχ και ο άξονας της Αντίστασης είναι η κατάπαυση πυρός και το τέλος της γενοκτονίας. Το Ισραήλ επιμένει στην εθνοκάθαρση. Ότι προκύψει από εδώ και πέρα θα το κρίνει η ιστορία.

Ο κόσμος, στην πλειοψηφία του αδιαφορεί. Όπως είπε η Ινδή συγγραφέας και διανοούμενη Αρουντάτι Ρόι,. “το μόνο ηθικό πράγμα που μπορούν να κάνουν οι Παλαιστίνιοι είναι να πεθάνουν. Το μόνο νόμιμο πράγμα για εμάς τους υπόλοιπους είναι να τους βλέπουμε να πεθαίνουν. και να είμαστε σιωπηλοί. Ειδάλλως κινδυνεύουν οι υποτροφίες μας, οι δωρεές, τα δίδακτρα και η επιβίωση.

ΥΓ. Πολλές από τις δεκάδες πληροφορίες που καταθέτω τις γνωρίζετε. Η προσπάθεια μου είναι η σύνδεση των τελειών, μέσα από τα διεθνή μέσα. Ελπίζω να βοηθάει ο τρόπος πληροφόρησης αυτός.

Thanks for reading Ο Μελισσόκηπος της Μαρίας!

Ετικέτες: