ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΜΟΣ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ. ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ - ΜΙΚΡΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΠΗΧΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΒΙΟ.

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024 0 comments
Μιχάλης Χαραλαμπίδης 1951-2024
Έκδοση Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Κέντρου Θράκης, Ξάνθη 2024, σελ. 306. ISBN:978-618-5056-06-3
Το βιβλίο, με την επιμέλεια του Βασίλη Αϊβαλιώτη και του Θεοφάνη Μαλκίδη, για τον πολιτικό, συγγραφέα, διανοούμενο και άνθρωπο Μιχάλη Χαραλαμπίδη αποτελεί την πρώτη συμβολή αποτίμησης της προσωπικότητάς του και ένας από τους στόχους του είναι να αποτελέσει την απαρχή αντίστοιχων εκδόσεων καθώς και συζητήσεων, εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών, όπως είναι το Ίδρυμα που θα φέρει το όνομά του και γενικώς η ανάδειξη του έργου ενός ξεχωριστού Έλληνα, ενός μοναδικού φίλου, ενός εξαιρετικού ανθρώπου.
Στο συλλογικό αυτό τόμο περιλαμβάνονται πάνω από διακόσια κείμενα, τα οποία ήταν οι επικήδειοι αλλά και άρθρα σε έντυπα και το διαδίκτυο και συνιστούν ένα (μικρό μόνο) δείγμα της απήχησης που είχε ο εκλιπών στον εθνικό, δημόσιο, συλλογικό βίο.
Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης ήταν ένας ενεργός διανοούμενος ακόμη και λίγες ώρες πριν περάσει στην αιωνιότητα. Ήταν πολυγραφότατος και τα πάνω από τριάντα βιβλία του, τα οποία μεταφράστηκαν σε διάφορες γλώσσες, κοσμούν σήμερα δημόσιες βιβλιοθήκες και ιδιωτικές συλλογές.
Οργάνωνε εκδηλώσεις, συζητήσεις, ομιλίες, εντός και εκτός Ελλάδος και έθετε τα ζητήματα του Ελληνισμού, των λαών της Μικράς Ασίας και της ανατολικής Μεσογείου με θάρρος και παρρησία, γνώση και σκέψη, ανάλυση και βαθιά πολιτική συγκρότηση, με ευγένεια και εντιμότητα, δημιουργικό και παραγωγικό λόγο. Χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του τα οποία ήταν αναγνωρισμένα, όπως μπορεί να διαπιστωθεί από την αποδοχή που είχε (και θα έχει) στον Ελληνισμό και σε πολλούς λαούς.
Η συλλογική αυτή έκδοση είναι μια προσπάθεια για να γίνει (και μ΄ αυτόν τον τρόπο) γνωστό το έργο του, να επικοινωνηθεί ευρύτερα ο πρωτοποριακός λόγος του, η ιδιαίτερη γραφή του, η συνεχής πράξη του, η πολιτική του δράση, ο επιδραστικός του βίος, καθώς και στοιχεία της προσωπικότητάς του, όσα δηλαδή προσέφερε απλόχερα ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ιδέες, Κάλλος, Προσφορά, Επιμονή, Εντιμότητα, Ήθος, Ανιδιοτέλεια, Φιλία, Αξιοπρέπεια, Θάρρος, Ανδρεία, Πολιτική, Ελληνισμός.
......
Για περισσότερες πληροφορίες - Επικοινωνία: Για περισσότερες πληροφορίες Επικοινωνία:
τηλ. 6908555547  ΚΑΙ MALKIDIS.BLOGSPOT.COM

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

Ετικέτες: