ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ( Ziria Festival και Προοδευτικός Σύλλογος Συκιάς Κορινθίας "Άγγελος Σικελιανός"): «Η "Ιερή Αγωνία" από την "Ομάδα Θέατρο Πρόταση" συγκίνησε όσους την παρακολούθησαν!». Δεν θα διαφωνήσω ότι το θεατρικό ήταν υψηλής αισθητικής σύλληψης και εκφοράς του στην κατοικία του Σικελιανού. Ωστόσο, ήταν δομημένο στην αντίστροφη αξιολόγηση του καλλιτεχνικού έργου, της προσφοράς, της ηθικής και ζωής τους, ανάμεσα στην Εύα Πάλμερ Σικελιανού και τον Άγγελο Σικελιανό. Ήταν προφανής η υποτίμησή του και η παρουσίαση της Εύας ως θύματός του...

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 0 comments

 ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ( Ziria Festival και Προοδευτικός Σύλλογος Συκιάς Κορινθίας "Άγγελος Σικελιανός"): «Η "Ιερή Αγωνία" από την "Ομάδα Θέατρο Πρόταση" συγκίνησε όσους την παρακολούθησαν!».

Δεν θα διαφωνήσω ότι το θεατρικό ήταν υψηλής αισθητικής σύλληψης και εκφοράς του στην κατοικία του Σικελιανού. Ωστόσο, ήταν δομημένο στην αντίστροφη αξιολόγηση του καλλιτεχνικού έργου, της προσφοράς, της ηθικής και ζωής τους, ανάμεσα στην Εύα Πάλμερ Σικελιανού και τον Άγγελο Σικελιανό.
Ήταν προφανής η υποτίμησή του και η παρουσίαση της Εύας ως θύματός του. Παρατηρήθηκαν και απρόσεκτες αυθαίρετες συνειρμικές κατασκευές με την επίκληση ανοίκειων αναφορών της Χρυσής Αυγής κλπ. Τα κέντρα εξουσίας είναι γνωστό ότι τον πολέμησαν. Στο τέλος είπα δυο λόγια στον σκηνοθέτη.
Το έργο του Σικελιανού πρέπει να υποστηριχθεί από θεσμό του Δήμου. Εμείς πρέπει με αποδοχή της κληρονομιάς του ανθρώπου από την γενιά της πνευματικής ανάστασης, να μην ενδώσουμε σε κάθε κλινικο-ψυχοπολιτιστική χειραγώγιση και παραναγνώσεις του έργου του.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Ετικέτες: