ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ: "...το «μεγάλο» ταξίδι του Ινστιτούτου Τσίπρα... δεν είχε την πολιτική συγκρότηση και μορφωτική επάρκεια τότε, δεν την έχει και σήμερα. - ΕΙΧΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ της «ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 0 comments

 

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, ο Παρθενώνας και κείμενο





Καληνύχτα Αλέξη!!!
Ξεκίνησε σήμερα το «μεγάλο» ταξίδι του Ινστιτούτου. Έχει ενδιαφέρον να διαβάσει κανείς στην εισαγωγή του μηνύματος τις λέξεις: Διεκδικώντας, σχεδιάζοντας, προστατεύοντας, οικοδομώντας, αναπτύσσοντας, καλλιεργώντας, αποφασίζοντας. Ξέχασε, όμως, ο Αλέξης τρείς σπουδαίες μετοχές: ερμηνεύοντας, αναλύοντας, συνθέτοντας. Γιατί αν δεν ερμηνεύσεις και δεν αναλύσεις την προηγούμενη ιστορική και πολιτική περίοδο της προαναγγελθείσας και καθοδηγούμενης χρεοκοπίας και την δική σου κυβερνητική θητεία, δεν μπορείς να πας μακριά. Είχα γράψει ότι είχε όλο τον χρόνο να μάθει, να διαβάσει, να προετοιμασθεί από το 2013-14. Να προκαλέσει τότε ένα παγκόσμιο συνέδριο στην Αθήνα για την δημοκρατία, την οικονομία και να ξεσκεπάσει τους μηχανισμούς. Δεν το έκανε. Δεν του έδωσαν την άδεια; Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε την πολιτική συγκρότηση και μορφωτική επάρκεια τότε, δεν την έχει και σήμερα.
Όσο για τα «γενέθλια» της συμφωνίας κατ εντολή, μόνο μια φράση του αείμνηστου Μιχάλη Χαραλαμπίδη: «‘Η Συμφωνία των Πρεσπών δείχνει ότι την έκαναν άνθρωποι με χαμηλό επίπεδο αυτοσεβασμού και χωρίς συνείδηση του τι σημαίνει ελληνισμός. Ποιοι ψήφισαν αυτή τη συμφωνία; Όχι πάντως ο ελληνικός λαός. Και για αυτό το λόγο είναι άκυρη!!».
*
ΕΙΧΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ της «ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ».
Η έναρξη και οι καλεσμένοι:
1. Εκπρόσωπος της https://www.dianeosis.org/ Η διαΝΕΟσις, σε συνεργασία με το ΕΛΙΑΜΕΠ, δημοσιεύει μια σειρά αναλύσεων για τις μελλοντικές ευρωπαϊκές προκλήσεις στην άμυνα, στην υποδοχή νέων μελών στην Ένωση, στην οικονομική διακυβέρνηση και στο μεταναστευτικό. Εκπρόσωπος του https://www.enainstitute.org/
Μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί και τα δύο εγχώρια φερέφωνα το ένα πιο ύποπτο από το άλλο.
2. Ο πρώην υπουργός του Τσίπρα Γιώργος Χουλιαράκης, Οικονομικός Σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών (2015-2019). Ίσως ο πιο υπάκουος της συμμορίας των Βρυξελλών.
3. Και ο Paolo Gentiloni, Επίτροπος Οικονομίας, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Πρωθυπουργός της Ιταλίας (2016-2018).
- ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ PAOLO;
* Gentiloni: ovvero l'Italia non ha un commissario europeo (www scenarieconomici.it): Το να λέμε ότι ο Τζεντιλόνι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ιταλίας ίσως δεν είναι αλήθεια: Απλώς δεν κάνει τίποτα. Η αδράνειά του, στη σημερινή κρίση, είναι προφανώς επιζήμια, αλλά, ευτυχώς, απομένει λίγος χρόνος μέχρι τη λήξη της θητείας του. Ελπίζουμε την επόμενη φορά να έχουμε έναν Ιταλό Επίτροπο στην Επιτροπή.
** Pagina Alessandro Orsini: Ζητώ συγγνώμη, υπάρχει κάποιος Ιταλός δημοσιογράφος ή γυναίκα να ρωτήσει τον Πάολο Τζεντιλόνι τι κάνει για να σταματήσει αυτή τη φρικτή σφαγή στην Ουκρανία; Όχι γιατί μου φαίνεται ότι ο Τζεντιλόνι είναι ένα από τα χειρότερα γεράκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ότι εργάζεται μόνο για την αποστολή όπλων και την παραγωγή πυρομαχικών. Δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι το όργανο που ηγείται της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον πόλεμο στην Ουκρανία, ερωτήματα αυτού του είδους θα πρέπει να είναι προφανή σε μια ελεύθερη κοινωνία, καθώς ο Τζεντιλόνι λαμβάνει αποφάσεις, που επηρεάζουν το μέλλον των παιδιών μας.
Ετικέτες: