ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΤΡΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ: 1. ΠΡΟΓΕΥΣΗ: Ελίνα, στην αυτοκολακεία τα πήγατε καλά. Όπως συνηθίζετε κάθε κοινωνικό, πολιτιστικό γεγονός το εντάσετε σε αυτοθαυμασμό, εκθειασμό των "ηγητόρων" του Δήμου, της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης. Λυπάμαι που μετετράπη μια επιστημονική εκδήλωση σε αγωνία απόλαυσης του χειροκροτήματος. Υπάρχουν πολλά κενά στην εκδήλωση, αλλά και στον τρόπο που παρουσιάζετε το ζήτημα "Αριστοναύτες", που νομίζω ότι δεν ανταποκρίνονται στο νοηματικό ιστορικό τους βάθος, στους προγραμματισμούς που είχαν γίνει επί Μπισιώτη και την αξιοποιήσιμη επαναφορά τους. Θα σας το αναλύσω, και αν θέλετε το διαβάζετε. (ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ Ελίνα Μενούνου, δημοτικής συμβούλου της πλειοψηφίας). …………………………….. …………… 2. Γρηγόρης Κλαδούχος κ. ΚΑΜΑΡΙΝΟΥ: 1. Με απασχολεί (και στο παραπάνω σχόλιο είναι δηλωτικό) η διαχείριση του ζητήματος από την κυβερνώσα Δημοτική Πολιτική. Δεν υπεισέρχομαι στο επιστημονικό αντικείμενο, στο οποίο δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις. Με ενδιαφέρουν οι σχέσεις μεταξύ επιστήμης και πολιτικής, η «εξυπηρέτηση» της πολιτικής από τα επιστημονικά επιτεύγματα. 2. Επειδή οι Αριστοναύτες πρέπει να επανέλθουν ως καταγωγικός πυρήνας στο νοηματικό πλαίσιο της κοινωνικής συνείδησης και του Δήμου: τους αξιολογήσαμε και εντάξαμε στο σήμα της δημοτικής παράταξης «Αρμονική Ανάπτυξη», το 2002, αυτό που μου έδωσε ο Σ. Μπισιώτης. 3. Θεωρούσα ότι ισχύει ο προγραμματισμός του έργου, όπως τον αναπτύξατε σε κείμενό σας στο περιοδικό Κορινθιακή Πορεία 3ος – 4ος του 2001. …………………………………….. 3. Η ΛΕΞΗ «ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ» ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΕΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ. Α. Κώστα Χατούπη, στην αρχική ανάρτηση είσαι σίγουρος, κατόπιν το αραιώνεις ... Για αυτό σε ρώτησα «είσαι σίγουρος;». Β. Στάθη Σεμιτέλο, 1. Όλοι ασχολούνται με την ΥΛΙΚΗ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΕΝΟΣ ΠΛΟΙΟΥ. Καλά κάνει η επιστημονική ομάδα. Η επιστήμη είναι πείραμα – γνώση - επαλήθευση – γνώση. Ο σχεδιασμός της ομάδας είναι ένα θέμα διαφορετικό από την απολυτοποίηση του έργου αυτού ως στόχος από την πλευρά των τοπικών αρχών. Ο Τσιώτος το βλέπει μόνο ως ένα αντικείμενο. Δεν έχει τα απαραίτητα ερμηνευτικά και αναλυτικά κλειδιά. Και επιπρόσθετα: πουθενά δεν έχω δει δυο λόγια για την σημασία του σε εμάς σήμερα και κάποια συζήτηση για αξιοποίηση και προγραμματισμό. 2. ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΘΛΙΒΟΥΝ ΝΟΗΜΑΤΙΚΑ, τους περιορίζουν στην κατασκευή του σκάφους, τους χρησιμοποιούν, όπως θέλουν. Τους έχουν κάνει σημαία ευκαιρίας. Όπως στο «φεστιβάλ Αριστοναύτες» που έδωσε ο δήμος σε εταιρία και που μόλις τελείωσε: είχε ως κεντρικό θέμα τον χορό!... Με τον χορό συνδέονται οι Αριστοναύτες κατά Τσιώτο και άλλους, έτσι θα τροφοδοτήσουμε την τοπική συλλογική ταυτότητα. Να είναι καλά οι συμπολίτες μας, να έχουν κέφια, αυτά να τα δέχονται και να δέχονται «να τους χορεύουν».

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 0 comments

 1.

ΠΡΟΓΕΥΣΗΕλίνα, στην αυτοκολακεία τα πήγατε καλά. Όπως συνηθίζετε κάθε κοινωνικό, πολιτιστικό γεγονός το εντάσετε σε αυτοθαυμασμό, εκθειασμό των "ηγητόρωντου Δήμου, της Περιφέρειας και της ΚυβέρνησηςΛυπάμαι που μετετράπη μια επιστημονική εκδήλωση σε αγωνία απόλαυσης του χειροκροτήματοςΥπάρχουν πολλά κενά στην εκδήλωση, αλλά και στον τρόπο που παρουσιάζετε το ζήτημα "Αριστοναύτες", που νομίζω ότι δεν ανταποκρίνονται στο νοηματικό ιστορικό τους βάθοςστους προγραμματισμούς που είχαν γίνει επί Μπισιώτη και την αξιοποιήσιμη επαναφορά τουςΘα σας το αναλύσωκαι αν θέλετε το διαβάζετε. (ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ Ελίνα Μενούνου, δημοτικής συμβούλου της πλειοψηφίας).

…………………………….. ……………

 2.

Γρηγόρης Κλαδούχος                                                                                                               κ. ΚΑΜΑΡΙΝΟΥ:

1. Με απασχολεί (και στο παραπάνω σχόλιο είναι δηλωτικό) η διαχείριση του ζητήματος από την κυβερνώσα Δημοτική Πολιτική. Δεν υπεισέρχομαι στο επιστημονικό αντικείμενο, στο οποίο δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις. Με ενδιαφέρουν οι σχέσεις μεταξύ επιστήμης και πολιτικής, η «εξυπηρέτηση» της πολιτικής από τα επιστημονικά επιτεύγματα.

2. Επειδή οι Αριστοναύτες πρέπει να επανέλθουν ως καταγωγικός πυρήνας στο νοηματικό πλαίσιο της κοινωνικής συνείδησης και του Δήμου: τους αξιολογήσαμε και εντάξαμε στο σήμα της δημοτικής παράταξης «Αρμονική Ανάπτυξη», το 2002, αυτό που μου έδωσε ο Σ. Μπισιώτης.

3. Θεωρούσα ότι ισχύει ο προγραμματισμός του έργου, όπως τον αναπτύξατε σε κείμενό σας στο περιοδικό Κορινθιακή Πορεία 3ος – 4ος του 2001.

……………………………………..

3.

Η ΛΕΞΗ «ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ» ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΕΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ.                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Α. Κώστα Χατούπη, στην αρχική ανάρτηση είσαι σίγουρος, κατόπιν το αραιώνεις ... Για αυτό σε ρώτησα «είσαι σίγουρος;».

                   Β. Στάθη Σεμιτέλο,

1.      Όλοι ασχολούνται με την ΥΛΙΚΗ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΕΝΟΣ ΠΛΟΙΟΥ. Καλά κάνει η επιστημονική ομάδα. Η επιστήμη είναι πείραμα – γνώση - επαλήθευση – γνώση. Ο σχεδιασμός της ομάδας είναι ένα θέμα διαφορετικό από την απολυτοποίηση του έργου αυτού ως στόχος από την πλευρά των τοπικών αρχών. Ο Τσιώτος το βλέπει μόνο ως  ένα αντικείμενο. Δεν έχει τα απαραίτητα ερμηνευτικά και αναλυτικά κλειδιά. Και επιπρόσθετα: πουθενά δεν έχω δει δυο λόγια για την σημασία του σε εμάς σήμερα και κάποια συζήτηση για αξιοποίηση και προγραμματισμό.   

2.     ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΘΛΙΒΟΥΝ ΝΟΗΜΑΤΙΚΑ, τους περιορίζουν στην κατασκευή του σκάφους, τους χρησιμοποιούν, όπως θέλουν. Τους έχουν κάνει σημαία ευκαιρίας. Όπως στο «φεστιβάλ Αριστοναύτες» που έδωσε ο δήμος σε εταιρία και που μόλις τελείωσε: είχε ως κεντρικό θέμα τον χορό!... Με τον χορό συνδέονται οι Αριστοναύτες κατά Τσιώτο και άλλους, έτσι θα τροφοδοτήσουμε την τοπική συλλογική ταυτότητα. Να είναι καλά οι συμπολίτες μας, να έχουν κέφια, αυτά να τα δέχονται και να δέχονται «να τους χορεύουν».

Ετικέτες: