ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








4 άγνωστα μουσεία στην Αθήνα

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 0 comments


 

Σάββατο 16 Μάρ 2024

άγνωστα μουσεία



Μουσείο | Πηγή εικόνας: pinterest

4 άγνωστα μουσεία στην Αθήνα που κανένας δεν έχει σκεφτεί πως υπάρχουν κι όμως όλοι θα θέλαμε να είχαμε επισκεφτεί, έχουμε να σας προτείνουμε σε αυτό το άρθρο. Η αλήθεια είναι πως ενώ πολλοί πηγαίνουμε σε σημεία πολιτισμού όπως είναι τα θέατρο, οι γκαλερί τέχνης ωστόσο για έναν επρίεργο λόγο τα μουσεία έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Γι’ αυτό κι εμείς σας έχουμε προτάσεις για να εξερευνήσετε και να ανακαλύψετε νέα άγνωστα μουσεία αλλά και να αυξήσετε τις γνώσεις σας πάνω σε αυτό το κομμάτι του πολιτισμού μας. Ο πολιτισμός είναι ένα πολύ σπουδαίο τμήμα της χώρας μας που για τους περισσότερους είναι ανεξερεύνητο σε ό,τι αφορά στα μουσεία.

ΑΓΝΩΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ: Μουσείο αφής

Ένα διαφορετικό μουσείο στην Ελλάδα που σίγουρα δεν ξέρετε είναι το μουσείο της αφής που βρίσκεται στον Φάρο Τυφλών Ελλάδας. Το μουσείο αυτό βρίσκεται ανάμεσα στα λίγα που υπάρχουν ανάλογου προσανατολισμού δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους ανθρώπους να γνωρίσουν τον πολιτισμό μας. Δημιουργήθηκε το 1984 από την τότε πρόεδρο του Φάρου Τυφλών, Λαυρεντία Πρωτοπαπαδάκη και τον διευθυντή, Εμμανουήλ Κεφάκη. Παράλληλα με την πρόσβαση που δίνει στους ανθρώπους που είτε δε βλέπουν καθόλου είτε λίγο ευαισθητοποιεί και τον κόσμο που έχει τη δυνατότητα να βλέπει καθώς από το 2004 έχει ανοίξει τις πόρτες του σε όλους ανεξαιρέτως. Με αυτόν τον τρόπο βοηθά στην ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση όλων μας γύρω από θέματα αναπηρίας αλλά κυρίως οράσεως.

 




















άγνωστα μουσεία/πηγή εικόνας: https://tactualmuseum.gr/istoria-kai-orama/

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Δοϊράνης 198, 176 73 Καλλιθέα
Τηλέφωνο: 210 941 5222
Fax: +30 210 941 5271
Email: [email protected]

ΑΓΝΩΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ: Μουσείο συναισθημάτων

Ένα ακόμα μουσείο διαφορετικό είναι το Μουσείο συναισθημάτων βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο Μουσείο της Ακρόπολης και στο Καλλιμάρμαρο. Ιδρύθηκε το 2006, είναι μέλος του HOI «Hands On International» Διεθνούς Συμβουλίου Παιδικών Μουσείων και του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Αθηνών. Στόχος του είναι να φέρει τα παιδιά και τους έφηβους σε επαφή με τα συναισθήματά τους και να κατανοήσουν καλύτερα τους εαυτούς τους μέσα από τη διαδραστικότητα που τους παρέχει. Όλα αυτά μέσα από το παιχνίδι, τα παραμύθια και τις τέχνες. Επιπλέον ευασθητοποιεί τους ενήλικες και βοηθά στη συναισθηματική ανάπτυξή τους.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία. άγνωστα μουσεία/
πηγή εικόνας: https://www.facebook.com/photo/?fbid=468973005445683&set=a.387949983547986

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Συναισθημάτων:
μέσω τηλεφώνου:
(+30) 210 92 18 329
Η γραμματεία του μουσείου λειτουργεί καθημερινά 10:00 με 14:00

με fax
(+30) 210 9218323

με e-mail: [email protected]

Διεύθυνση: Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, 117 41 Φιλοπάππου, Αθήνα

ΑΓΝΩΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ: Εγκληματολογικό μουσείο

Ένα ακόμα άγνωστο μουσείο είναι το Εγκληματολογικό μουσείο το οποίο ιδρύθηκε το 1932 από τον καθηγητή Ιατροδικαστικής Ιωάννη Γεωργιάδη και βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας. Απευθύνεται σε φοιτητές της Ιατρικής, της Φαρμακευτικής, της Νομικής και άλλων συναφών κλάδων με κατεύθυνση την Εγκληματολογία, αλλά και στους σπουδαστές των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας, οι οποίοι προσεγγίζουν το έγκλημα από διαφορετική σκοπιά ανάλογα με την ειδικότητά τους. Επιπλέον παρέχει υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, καθώς και η υποβοήθηση της επιστημονικής έρευνας στους αντίστοιχους τομείς. Τα εκθέματα που μπορούν να δουν όσοι το επισκεφθούν είναι αντικείμενα που αποδεικνύουν την άσκηση βίας όπως και συλλογές ιατροδικαστικού ενδιαφέροντος, τοξικολογιού ενδιαφέροντος και εγκληματολογικού ενδιαφέροντος.

 
 


























άγνωστα μουσεία/πηγή εικόνας: https://www.uoa.gr/to_panepistimio/moyseia/egklimatologiko/

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ταχυδρομική διεύθυνση: Ιατρική Σχολή, Μ. Ασίας 75, 115 27 Γουδή (Κτήριο 7)

E-mail: criminology[at]med.uoa[dot]gr

ΑΓΝΩΣΤΑ ΜΟΥΣΕΊΑ: Μουσείο Ενδυμασίας του Λυκείου των Ελληνίδων

Μέσα στα άγνωστα μουσεία που έχουμε να σας προτείνουμε είναι και το Μουσείο Ενδυμασίας του Λυκείου των Ελληνίδων που ιδρύθηκε από την πρώτη γυναίκα φεμινίστρια, Καλλιρρόη Παρρέν το 1988. Με τη δημιουργία του Λυκείου Ελληνίδων η Καλλιρρόη Παρρέν φιλοδοξούσε να μορφωθούν οι γυναίκες και να αποκτήσουν τη δική τους υπόσταση με αυτόν τον τρόπο στην ελληνική κοινωνία.

Άποψη εκθεσιακού χώρου “18.21m². Ο πόλεμος στα σαλόνια”. Φωτογραφία: Studio Kominis.άγνωστα μουσεία/Άποψη εκθεσιακού χώρου “18.21m². Ο πόλεμος στα σαλόνια”. Φωτογραφία: Studio Kominis

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Δημοκρίτου 7, Αθήνα, 10671

Τηλ. 210 3629 513

email: [email protected]

 

Εμείς διαλέξαμε και ξεχωρίσαμε κάποια από τα άγνωστα μουσεία που μπορείτε να βρείτε στην Αττική τώρα η επιλογή είναι δική σας γιατί ο πολιτισμός είναι κομμάτι της ιστορίας μας και δεν πρέπει να τον ξεχνάμε. Η συντήρηση του πολιτισμού είναι στο χέρι μας και πρέπει να μείνει στη μνήμη τη δική μας και όλων των επόμενων γενιών που θα ακολουθήσουν.


ΠΗΓΕΣ:

  1. ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΦΗΣ (ΦΑΡΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ), (τελευταία πρόσβαση 07/03/24), https://tactualmuseum.gr/istoria-kai-orama/
  2. ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ, ((τελευταία πρόσβαση 07/03/24), https://www.mce.gr/%ce%bb%ce%b9%ce%b3%ce%b1-%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%b9%ce%bf/
  3. ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ( ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ), (τελευταία πρόσβαση 07/03/24), https://www.uoa.gr/to_panepistimio/moyseia/egklimatologiko/
  4. Λύκειο των Ελληνίδων, (τελευταία πρόσβαση 07/03/24), https://lykeionellinidon.com/el/mele-i-diadromi-mas
  5. Δέσποινα Δημά,Τα 10 «άγνωστα» μουσεία της Ελλάδας, (τελευταία πρόσβαση 07/03/24), https://www.tovima.gr/2024/02/17/culture/ta-10-agnosta-mouseia-tis-elladas/

Είμαι απόφοιτη του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Το 2022 απέκτησα το πιστοποιητικό «Επιμέλειας και Διόρθωσης κειμένων» από το Ε.Κ.Π.Α. Γράφω άρθρα, διηγήματα, ποιήματα και μουσικούς στίχους. Έχω διακριθεί σε Παγκόσμιους και Πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς για τα έργα μου. Έχω γράψει δύο βιβλία: «Διαδρομές ψυχής» από τις εκδόσεις Όστρια και «Ψυχική Παλίρροια» από τις εκδόσεις Διάνοια. Τα τραγούδια μου μπορείτε να τα βρείτε στο Youtube. Αγαπώ αυτόν τον τρόπο έκφρασης και μου αρέσει να τον επικοινωνώ στον κόσμο.

από: https://www.maxmag.gr -https://www.styga.gr/?section=1790&language=el_GR&itemid1541=73376&detail1541=1

Ετικέτες: