ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ σε εισαγωγικά από τις διατάξεις χωρίς να αλλάζω ούτε κόμμα. Μέσα σε αγκύλες είναι τα δικά μου σχόλια.
Επίσης, στο τέλος έχω ΠΩΣ να καλείτε ΑΝΩΝΥΜΑ στην ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ και στο ΛΙΜΕΝΙΚΟ.
Έχουμε και λέμε:
1/
[H παραχώρηση αφορά ομπρέλες, ξαπλώστρες, τραπεζάκια. Αλλά ΤΙ ΕΙΝΑΙ ομπρέλα, ξαπλώστρα και τραπέζι - ναι εκεί φτάσαμε]
“1. Ομπρέλες : Ξύλινος ιστός από εμποτισμένο ξύλο, σκελετός από εμποτισμένο ξύλο εναλλακτικά από
ανοξείδωτο ή γαλβανισμένο χάλυβα ή αλουμίνιο. Επικάλυψη από ύφασμα, ξύλο, Rattan, πλεκτά φύκια, ξερά φύλλα, χόρτα, ψάθα, πλεγμένο καλάμι.
2. Ξαπλώστρες : Οι ξαπλώστρες μπορεί να είναι σταθερές ή ανακλινόμενες, ξύλινες, μεταλλικές (αλουμινίου) ή πλαστικές, σταθερές ή τροχήλατες. Επενδύονται με ύφασμα και μπορεί να διαθέτουν - υφασμάτινα μαξιλάρια.
3. Τραπεζάκια : Τα τραπεζάκια ορθογώνια ή κυκλικά δύνανται να συμπληρώνουν μόνο τη συνηθισμένη διάταξη-σετ (ξαπλώστρα-ι-τραπεζσκι-ομπρέλα+ξαπλώστρα). Μπορεί να είναι ξύλινα, μεταλλικά (γαλβανισμένου χάλυβα ή αλουμινίου) ή πλαστικά.”
“Απαγορεύεται οποιαδήποτε κατασκευή, που συνδέεται μόνιμα με το έδαφος (π.χ. πάκτωση με σκυρόδεμα, τσιμεντοστρώσεις, επιχωματώσεις, κλπ.)”
[ΔΗΛΑΔΗ τετράγωνες ντιβανοκασέλες, σκηνές βεδουίνων με τούλια, ριχτάρια, τζάμια, και λοιπές αηδίες δεν είναι ομπρέλες. (Φαντάσου)]
2/
Για την “Μουσική”
“Απαγορεύεται η τοποθέτηση ηχητικών συστημάτων στο δημόσιο χώρο. Η παραγόμενη στάθμη θορύβου' ‘ από μουσική ή σχετικές χρήσεις της κύριας επιχείρησης οφείλει να μην ξεπερνάει το 50 ντεσιμπέλ σε οποιοδήπατε σημείο της παραχωρούμενης επιφάνειας.”
[Δε ξέρω αν τα Ελληνικά δεν είναι κατανοητά. ΔΕΝ μπορεί ο “επιχειρηματίας” να διασπείρει ηχεία στον δημόσιο χώρο. Μικρά. Μεγάλα. Χαριτωμένα. Τελευταίας τεχνολογίας. Μα τα θέλει ο κόσμος. κλπ.”
Η μέγιστη ένταση είναι τα 50dB. Αν η “μουσική”, κλασική, βυζαντινή, μοντέρνα, ευχάριστη, λαϊκή, σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ σημείο ξεπερνάει τα 50dB είναι παράνομο.
Τι είναι 50dB;
Aν ο ήχος της θάλασσας δεν σκεπάζει την υπέροχη μουσική του υπέροχου επιχειρηματία,
είναι Π-Α-Ρ-Α-Ν-Ο-Μ-Ο-Σ.
Αν έχετε μεγαλύτερη αμφιβολία, κατεβάζετε μια τσάμπα εφαρμογή στο κινητό σας, και τη μετράτε.
Επίσης: ένα ζευγάρια ακουστικά, τα βάζει κάποιος στο κινητό του, και ακούει μουσική στα 100dB όλη την ώρα. Δεν το προτείνω (βλ. προηγούμενη ανάρτηση), αλλά το δικαίωμα στην αυτοκαταστροφή δεν είναι παράνομο, όχι σε αυτό το νόμο τουλάχιστον.]
3/
[Πόσο από την παραλία μπορεί να εκμεταλλευτεί ο επιχειρηματίας;]
“Η ανάπτυξη των ομπρελών, ξαπλωστρών και των θαλάσσιων μέσων αναψυχής σύμφωνα με τις παραγράφους 4 και 5 του άρθρου 13 του ν. 2971/2001, όπως ισχύει, μπορεί να καλύπτει μέχρι το εξήντα τοις εκατό (60%) του παραχωρούμενου χώρου, με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση του κοινού κάθετα και παράλληλα προς τη θάλασσα και η ύπαρξη ελεύθερης ζώνης από την ακτογραμμή πλάτους τουλάχιστον πέντε (5) μέτρων.”
“Σε κάθε περίπτωση πρέπει να παραμένει ελεύθερη έκταση αιγιαλού σε ποσοστό τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό (50%) του συνολικού εμβαδού του, ανάλογα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του αιγιαλού, μη υπολογιζόμενου του χώρου που είναι δυσπρόσιτος και μη αξιοποι- ήσιμος και με τους περιορισμούς, ως προς το ποσοστό κάλυψης του αιγιαλού, που ορίζονται στην απόφαση παραχώρησης.”
[Σε απλά Ελληνικά: Η μισή Ελληνική παραλία πρέπει να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Εντελώς.
Από το τμήμα που ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ, η κάλυψη πρέπει να είναι το πολύ 60%.
Αυτή η “ζούγκλα” με τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες η μία πάνω στην άλλη που ΔΕΝ μπορείς να περάσεις ανάμεσα είναι παράνομη, διότι δεν είναι φτιαγμένη “με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση του κοινού κάθετα και παράλληλα προς τη θάλασσα.”
ΠΕΝΤΕ ΜΕΤΡΑ από τη θάλασσα, ΕΛΕΥΘΕΡΑ.
Από εκεί που τελειώνει το κύμα ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ πρέπει να ξαπλώνουν ο ένας μπροστά από τον άλλο και να μένει και χώρος (φτάσαμε να εξηγούμε και τα πέντε μέτρα)].
4/
BONUS: Οι Φωτισμοί που θυμίζουν τις δέσμες εύρεσης βομβαρδιστικών στη Μάχη της Μεγάλης Βρετανίας στο Δεύτερο Παγκόσμιο, φώτα με γουάο χρώματα που φωτίζουν τα νερά, τους βράχους, κλπ. απαγορεύονται στις παραλίες. Σόρυ.
Νοτ Σόρυ, γιατί δεν έχουμε εκστασιαστεί από το καλό γούστο. Σε απλά κατανοητά Ελληνικά δηλαδή]:
“Επιτρέπεται μόνον χαμηλός και περιορισμένος φωτισμός στο απολύτως αναγκαίο για λόγους ασφαλείας και καθοδήγησης, ώστε να μην αλλοιώνεται η σχέση με τη φύση. Τοποθετούνται φωτιστικά σώματα που παρέχουν διάχυτο φωτισμό και έχουν τέτοια διαμόρφωση ώστε να εμποδίζεται ο σχηματισμός φωτεινής δέσμης που θα μπορούσε να αποπροσανατολίσει ζώα, να ενοχλήσει επισκέπτες και περίοικους καθώς και πλωτά μέσα. Σε περίπτωση που ο φωτισμός εξασφαλίζεται από φωτιστικό σώματα σε ιστούς αυτοί τοποθετούνται εκτός των ορίων των διαμορφωμένων διαδρόμων κυκλοφορίας.”
ΤΗΛΕΦΩΝΑ στην ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ και στο ΛΙΜΕΝΙΚΟ.
Μην καλείτε το 100.
Ειδικά στα νησιά βγαίνουν τα τηλεφωνικά κέντρα σε άσχετα μέρη.
Βρείτε το οικείο αστυνομικό τμήμα και το λιμενικό (κάνετε ένα google search).
Στο iPhone, για το ανώνυμο τηλέφωνο (δεν εμφανίζει τον αριθμό σας) βάζετε μπροστά από το νούμερο το
#31# και μετά το νούμερο.
(Δοκιμάστε το - υποθέτω και στα άλλα τηλέφωνα)
Επειδή και σωστά μπορείτε ανησυχείτε για γνωριμίες, φασαρίες, και χειρότερα, καλείτε ανώνυμα, και είστε ήρεμοι.
ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό να δώσετε τα στοιχεία σας.
Το Αστυνομικό Τμήμα και το Λιμενικό ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ να στείλουν αυτοκίνητο να διαπιστώσει τις παραβάσεις.
ΜΠΟΡΕΙΤΕ να ρωτήσετε ευγενικά το όνομα του αστυνομικού ή λιμενικού που καταγράφει την παράβαση ή του αξιωματικού υπηρεσίας. Με ωραίο τρόπο σας παρακαλώ. Μια δουλειά κάνουν και αυτοί οι άνθρωποι, και συνθλίβονται ανάμεσα σε ντόπια συμφέροντα. Και αυτοί που σηκώνουν τα τηλέφωνα είναι οι πιο νέοι και οι πιο κακοπληρωμένοι. Μην είστε αγενείς. ΑΛΛΑ να είστε επίμονοι και σοβαροί.
ΚΑΙ ΝΑΙ, Ειδικά αυτό το καλοκαίρι τα αστυνομικά τμήματα ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ.
Via: Stratos Safioleas