Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΥΑΡΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΑΔΡΙΤΗ, ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ και ΤΟΥΣ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΝΟΧΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ. του Ντίνου Παπαντωνίου (Ntinos Papantoniou)


του Ντίνου Παπαντωνίου (Ntinos Papantoniou)

Η συνάντηση στη Βαυαρία  του θίασου των G7, ήταν  πρόβα Generale   για την συνάντηση ευρωπαϊκής ένωσης και ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη. Ποια είναι αλήθεια, η σκοπιμότητα αυτών  των συναντήσεων; Η G7 είναι μια ομάδα χωρών αναξιόπιστη επειδή οι ηγέτες της, δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους. Τους αρέσει να κάνουν συμβολικές δηλώσεις, όχι να επιλύουν προβλήματα. Ακόμη χειρότερα, δίνουν την αίσθηση ότι δίνουν λύσεις στα παγκόσμια ζητήματα, ενώ τα αφήνουν στην πραγματικότητα να διογκώνονται. Όταν ξεκίνησαν αυτές συναντήσεις των G7 το 1980 αποτελούσαν το 51% του παγκόσμιου ΑΕΠ (σε διεθνείς τιμές), ενώ οι αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας αντιπροσώπευαν μόλις το 8,8%. Το 2021 οι χώρες της G7 παράγουν μόλις το 31% του παγκόσμιου ΑΕΠ, ενώ οι ίδιες χώρες της Ασίας παράγουν το 32,9%. Να σημειώσουμε ακόμα ότι αυτή η τριήμερη συνάντηση είχε και το ανάλογο τίμημα. Εκατόν ογδόντα (180) εκατομμύρια ευρώ στοίχησε η  εκδρομή των επτά πιο «σπουδαίων» ηγετών της παρακμιακής και αμήχανης δύσης.

Η  σύνοδος κορυφής στη Μαδρίτη, χαρακτηρίστηκε από  τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης ως ένα κορυφαίο γεγονός. Οι ανταποκρίσεις, οι «αναλύσεις», σε συνεννόηση πάντα με το επιτελικό κράτος του Μαξίμου εκθείαζαν τις επιτυχημένες παρεμβάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού. Οι συνήθεις «ύποπτοι» δημοσιογράφοι, προετοίμαζαν  μέρες την κοινή γνώμη για την απομόνωση του ένοχου γείτονα. Οι δηλώσεις του έλεγαν και οι πολιτικές του, έχουν προκαλέσει τους συμμάχους μας και θα στραφούν εναντίον του.

 Η Μαδρίτη βέβαια για τον ελληνισμό είναι ένας τόπος, παγίδα  για τα εθνικά μας θέματα και την κυριαρχία μας στο αιγαίο. Να θυμηθούμε τι έγινε το 1997 στην Μαδρίτη; Στις 8 Ιουλίου  υπογράφτηκε από τους Σημίτη και Ντεμιρέλ, η διακήρυξη της Μαδρίτης, που είχε ετοιμάσει η αμερικανική πλευρά, από την επομένη της εθνικής ήττας στα Ίμια. Μια συμφωνία που αναγνώρισε «νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα» της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Στη Μαδρίτη μετά την σύνοδο, ο πρωθυπουργός, δεν έκανε καμία αναφορά  στο μνημόνιο Τουρκίας, Σουηδίας, Φινλανδίας που κρύβει παγίδες για τη χώρα μας. Το τριμερές μνημόνιο Τουρκίας, Σουηδίας, Φινλανδίας προϊόν της «συμμαχίας», περιέχει δεσμεύσεις σε διμερές επίπεδο των σκανδιναβικών χωρών, με την πλήρη άρση της πώλησης όπλων στην Τουρκία, τα οποία, αν χρειαστεί, θα χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ελλάδας.

Πρωτοφανής  και η δήλωση του  πρωθυπουργού ότι: «η Συμμαχία δεν είναι ούτε μπορεί να είναι πεδίο επίλυσης διμερών διαφορών μεταξύ κρατών-μελών».

Ανιστόρητη  και ανήθικη επίσης  η  δήλωση του, για τις απειλές ασφαλείας της Τουρκίας από τους Κούρδους, ξεπλένοντας έτσι όχι μόνο την κουρδική γενοκτονία, αλλά το σύνολο της τρομοκρατικής δράσης της Τουρκίας τον τελευταίο αιώνα.

Στο αιγαίο οι παραβιάσεις και οι εμπλοκές συνεχίζονται. Ο εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  Ντεβλέτ Μπαχτσελί, επισκέφθηκε την έδρα των Γκρίζων Λύκων και ποζάρει σε κάδρο με χάρτη που δείχνει ως Τουρκικά τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο ακόμη και την Κρήτη.

Στην Άγκυρα, ο τούρκος πρόεδρος, υποδέχθηκε τον ιταλό πρωθυπουργό και υπέγραψαν συμφωνίες, εμπορικές και στρατιωτικές. Ποια είναι η εμπορική και στρατιωτική σχέση της Ιταλίας με την Τουρκία;   

Ο όγκος του εμπορίου μεταξύ Τουρκίας και Ιταλίας το 2021 έφτασε τα 23 δισ. δολάρια. Η Ιταλία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας στην Ευρώπη. Στην Τουρκία σήμερα, υπάρχουν 1.500 ιταλικές εταιρείες. Όσον αφορά την πώληση στρατιωτικού υλικού το 2017 ανήλθε  στα  266 εκατομμύρια ευρώΤο  2018 στα   363 εκατομμύρια ευρώ. Το 2019 ο υπουργός εξωτερικών της Ιταλίας Luigi Di Maio είχε δεσμευθεί στην ιταλική βουλή, ότι θα σταματήσει η Ιταλία την πώληση όπλων. Η αλήθεια είναι ότι το 2019 οι πωλήσεις έφτασαν τα 338 εκατομμύρια ευρώ. Η  Beretta, το πιο διάσημο ιταλικό εργοστάσιο όπλων, διαθέτει εργοστάσιο στη βιομηχανική περιοχή της Κωνσταντινούπολης και η Leonardo, εταιρεία κατασκευής όπλων που ανήκει στο ιταλικό κράτος, έχει έδρα στην Άγκυρα,και αναθέτει υπεργολαβικά τη στρατιωτική παραγωγή της στην τουρκική Onuk. -Bg Αμυντικά Συστήματα Έρευνας.

Η  τελευταία συμφωνία που υπέγραψαν στην Άγκυρα με τον πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, ο τούρκος πρόεδρος προχωρά στην αγορά του ιταλο-γαλλικού αντιπυραυλικού συστήματος Samp/T, το οποίο έχει σταματήσει εδώ και μερικά χρόνια λόγω του βέτο του της Γαλλίας.

Θυμόμαστε  βέβαια  το «απόλυτος δικτάτορας», του  Draghi για τον  Erdogan .

Όλα αυτά είναι σε γνώση του πολιτικού προσωπικού της Αθήνας.

 Η Ιταλία είναι μια από τις επτά χώρες, που συμμετέχουν στην ομάδα χώρων της μεσογείου.  Αλήθεια τι κουβέντιαζε όσον αφορά τους εξοπλισμούς ο πρώην και ο νυν πρωθυπουργός στις συναντήσεις τους;

Η συνεχής αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη να σταματήσει από τις χώρες της Ε.Ε  ο στρατιωτικός εξοπλισμός της Τουρκίας, γίνεται για την ουσία ή είναι στάχτη στα ματιά όπως λέει ο λαός.

Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε εξελίξεις που κάποιοι στην Ελλάδα, διαβάζουν σωστά τις επόμενες κινήσεις του κεμαλοφασιστικού  γείτονα μας.

Η εθνική λαϊκή ενότητα, είναι η βάση  για την διαμόρφωση ενός πανελλαδικού πατριωτικού μετώπου, για την εθνική κυριαρχία, την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και την  επιβίωση του ελληνισμού.  





Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κάθεται