Νώντα, (Επαμεινώνδας Κατσούλας), η εξαγωγή ενός συμπεράσματος, μιας πρότασης προς ενέργεια, πρέπει να λαμβάνει υπόψη όλα τα δεδομένα.
Α. Έχετε αφομοιώσει αξιολογικές σταθερές για κάθε κτίριο, οικόπεδο κλπ, πόσο αξίζουν, πώς επιτρέπεται να αξιοποιηθεί;
Β. Η εμπειρία τι λέει;
1. Προγραμματίζεται «Πολιτιστικός Πολυχώρος» στις αποθήκες ΑΣΟ, σε περιβάλλον που δεν αντιστοιχεί στις Ξυλοκαστρινές Πολιτιστικές Αξίες. Τί κάνατε σε αυτό το θέμα;
2. Ειρηνοδικείο Δερβένι. Άρχισαν αρχιτεκτονικές μελέτες χωρίς να έχει αποφασιστεί το τι θα γίνει εκεί. Και σας καλεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να επικυρώσετε ένα Μνημόνιο… Στο τέλος του προηγούμενου μήνα η Πατρίτσια, σύμβουλος της παράταξής σου έγραφε ότι θα συζητήσουν στο Δερβένι τι θέλουν να γίνει στο κτίριο. Θα σας λαχανιάσει ο Τσιώτος να τρέχετε να επικυρώσετε τις επιλογές του.
3. Σιδηροδρομικός Σταθμός. Απαξιώνεται λειτουργικά, (στην «χωροταξία του πολιτισμού» της πόλης), όταν παραχωρείται σε Συλλόγους. Και δεν μιλάει κανένας από εσάς τους εκπροσώπους, γιατί ένα μέρος του Σταθμού δόθηκε στον Σύλλογο που προεδρεύει η κ. Μαίρη και φοβάστε ότι αν μιλήσετε δεν θα σας δώσει το μικρόφωνο.
ΕΠΟΜΕΝΑ: αν είναι να αξιοποιείται η περιουσία του Δήμου κατά τις ικανότητες του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου, ή τις ικανότητες και τα συμφέροντα του Δημάρχου, καλύτερα να μείνει έτσι, μήπως και βρεθεί κάποιος επόμενος με λογική Έξυπνης Πόλης – Έξυπνου Δήμου και αποδώσει σε ό,τι πρέπει αυτό που πρέπει.
Γρηγόρης Κλαδούχος (4/42021)
Διαβάστε παρακάτω την ανάρτηση του Ν. ΚατσούλαΟ χρήστης
·
Ο χρήστης Ενεργοί Δημότες Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Επαμεινώνδας Κατσούλας βρίσκεται στην τοποθεσία Ξυλοκαστρο.
ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΟΙΚΗΜΑ ΤΟΥ ΔΩΡΗΤΗ
ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ
Στην κυριότητα του Δήμου μας, μεταξύ άλλων, ανήκει και η οικία του μεγάλου δωρητή Γεωργίου Κρινάκου, που βρίσκεται στην ομώνυμη οδό, στο κέντρο της πόλης.
Το κτήριο είχε στεγάσει στο παρελθόν την Κοινότητα Ξυλοκάστρου.
Έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο, έχει εγκαταλειφθεί και έχει αφεθεί στην τύχη του (ποιά θα είναι άραγε;)
Αντί για κόσμημα της πόλης έχει καταντήσει μνημείο αδιαφορίας.
Η απαράδεκτη κατάστασή του αποτελεί ασέβεια στη μνήμη και την επιθυμία του δωρητή, ενώ αποθαρρύνει πιθανούς μιμητές του.
Το κτήριο αν επισκευαστεί και αναπαλαιωθεί, θα μπορούσε να στεγάσει υπηρεσίες του Δήμου ή να αξιοποιηθεί για πολιτιστικούς σκοπούς.
Ιδέες και προτάσεις για την αξιοποίησή του υπάρχουν, αρκεί να ξεκινήσει ένας γόνιμος διάλογος στο Δημοτικό Συμβούλιο, που πρέπει να επεκταθεί με την υποβολή και άλλων προτάσεων από φορείς αλλά και συνδημότες.
Ο διάλογος αυτός επιβάλλεται να αρχίσει άμεσα.
Ο Δήμος επιτέλους πρέπει να αξιοποιήσει την περιουσία του.