Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

κ. ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ, ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΙΜΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ



    
 Κύριε ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ,

     Προϋπόθεση κατηγοριοποίησης πολιτικών οργανισμών είναι ένα απόθεμα ιδεών βάσης, μία ανάγνωση των οικονομικών, πολιτισμικών και κοινωνικών σχηματισμών και δεδομένων, και ένας στρατηγικός ορίζοντας προοπτικής.

     Εθνομηδενιστικό είναι το κράτος το οποίο το κατέχει το πολυχρωματικό πολιτικό σύστημα. Ένα είναι το κόμμα. Η διαχείρισή του κράτους από ανεπαρκείς, ιδιοτελείς και διαπλεκόμενους με οικονομικές και τηλεοπτικές ελίτ οδήγησε την χώρα σε χρεωκοπία, ακόμα και το σύστημα υγείας σε διάλυση, με μεγάλη τρωτότητα απέναντι στην ανάγκη αντίστασης στην επιδημιακή επίθεση.

     Η κεντρικότητα της κριτικής σας στη ΝΔ ότι συντηρεί τον ΣΥΡΙΖΑ ως χρήσιμο αντίπαλο βάζει πλάτη στην ιστορική και επίκαιρη νομιμοποίησή της με όσα συμβαίνουν και τώρα στο δημόσιο σύστημα υγείας και την προκλητική συμπεριφορά διακίνησης του δημόσιου χρήματος, όπως π.χ. και την εξαγορά προπαγανδιστικού χρόνου από τα κανάλια. Η πολιτική είναι δημόσια έκφραση αλλά και η αποσιώπηση.

     Όσο για τον κ. Τσιόδρα. Η χώρα δεν έχει ανάγκη σωτήρων.  Ένας έντιμος επικοινωνιολόγος θα σας έλεγε περισσότερα αλλά εκείνο που αντιλαμβάνομαι είναι η ενοποίηση από μέρους του της λογικής με το συναίσθημα, της γλώσσας του αποστειρωμένου εργαστηρίου με την θεραπευτική ψυχοϋποστήριξη. Τον χρησιμοποιεί ένα κυβερνητικό σύστημα αναξιόπιστο, είναι ο χρήσιμος επιστήμων, που εκμεταλλεύονται για να εμφανίζουν μια συμπαθητική εικόνα και βέβαια με την ανοχή της αντιπολίτευσης, για τα οποία δεν επανέρχομαι. Η χώρα έχει ανάγκη πολιτικής, κυρίως αυτό, και βέβαια και διανοούμενων και επιστημόνων. Για αυτό δεν μπορώ να πιστέψω τα κριτήρια που θέσατε για αυτόν, «που χρειάζεται η νέα Ελλάδα για να σηκωθεί από την παρακμή»: γιατί βλέπω σας αρκεί να είναι στον «αντίποδα Συριζαίων», «οικογενειάρχης», «ορθόδοξος» και «πέρα και πάνω από Αριστερά και Δεξιά».

     Εάν θέλετε να διατυπώσετε πολιτικές θέσεις ξεκινήστε από την Ελλάδα και όχι με αφορισμούς που δεν απορρέουν από ισχυρές πολιτικές αφετηρίες. Ξεκινήστε να ασχολείστε με τα γεγονότα που αποτελούν προϋπόθεση σύνταξης τακτικής και διαμόρφωσης συσχετισμών. Αυτό θα πει:

αποφυγή ευκαιριακών παρεμβάσεων που ενσωματώνονται στους καθεστωτικούς ρυθμιστικούς μηχανισμούς. 

Γρηγόρης Κλαδούχος - 6/4/2020

Το κείμενο του Γ. Καραμπελιά μπορείτε να δείτε στην σελίδα του ΑΡΔΗΝ-ΡΗΞΗ: http://ardin-rixi.gr/archives/217148?fbclid=IwAR0bn_zrnTdn_zVtfOZeBJ-CTsaeZn5sVTqJGpP1ke-XVGTelJRaKmleF9Y